NB I

Tovább kergeti az európai szereplést a Honvéd

A Balmazújváros nem tudott átlépni saját árnyékán a bajnok otthonában.

NB I, 25. forduló

Bp. Honvéd–Balmazújváros 2–0 (0–0)

Budapest, Bozsik Stadion. Játékvezető: Kassai

Honvéd: Gróf  – Heffler, Kamber, Baráth (Kosút, 46.) – Ikenne-King (Lukács 70.), Gazdag, Nagy, Kukoc, Banó-Szabó – Lanzafame, Eppel. Vezetőedző: Supka Attila.
Balmazújváros: Horváth – Habovda, Rus, Tamás, Uzoma – Vajda, Sigér (Harsányi 85.), Majsuradze (Batarelo 80.), Haris – Shindagoridze (Arabuli, 62.), Andrics. Vezetőedző: Horváth Ferenc.
Gólszerző: Danillo (71.), Lanzafame (91.)

Ígéretesen indult a mérkőzés, hiszen a 3. percem Lanzafame ollózott fölé egy labdát, de aztán gyorsan kiderült, hogy látványos megoldások helyett, a küzdelemé lesz a főszerep a két csapat mérkőzésén.

Voltak próbálkozások mindkét oldalon, de egy veszélyes Lanzafame fejesen kívül nagy helyzetet nem jegyezhettünk fel az első félidőben.

A második félidőben folytatódott az “öldöklő” küzdelem, igazán nagy gólszerzési lehetőségek azonban sokáig elmaradtak. A Honvéd vezető találatát is egy egyéni akció előzte meg, a megiramodó Danillót senki nem tudta megállítani, a Honvéd csatára pedig Horváth mellett a kapuba gurított. 1–0.
A vendégek mindent elkövettek, hoyg pontot mentsenek, de a Honvéd a hajrában, Lanzafame találatával bebiztosította győzelmét.

A Honvéd tovább küzd a nemzetközi porond eléréséért, a Balmazújváros pedig ismét kieső helyen zárja a fordulót.

Olvasói sztorik