NB I

Hétgólos őrült meccs az NB I-es dobogóért

Pakson három játékos is duplázott, de piros lap is tarkította a kilencven percet.

NB I, 25. forduló

Paksi FC – DVSC 2-5 (0-2)

Paks. Paksi FC Stadion. Játékvezető: Bognár T.

Paks: Verpecz – Vági (Kulcsár, a szünetben), Lenzsér, Gévay, Szabó J. – Papp, Kecskés (Nikházi, a szünetben), Bertus – Haraszti (Fejes, 68.), Hahn, Bartha. Vezetőedző: Csertői Aurél.

DVSC: Nagy – Bényei, Kinyik, Szatmári, Barna Sz. – Varga K. (Bereczki, 84.), Jovanovic, Tőzsér, Bódi – Könyves (Filip, 73.), Tabakovics (Takács, 56.). Vezetőedző: Herczeg András.

Gólszerzők: Hahn (47., 68.), illetve Könyves (33., 40.), Tabakovics (49., 54.), Takács (61.)

Kiállítva: Kulcsár (63.)

A magyar élvonal 25. fordulójában a dobogós Paksi FC-hez (35 pont) szombat késő délután a DVSC látogatott (5. hely/33 pont). A Loki utoljára decemberben nyert, azóta hat bajnoki meccsen nem tudott három pontot szerezni, míg a Paks veretlenségi szériája már öt mérkőzés óta tart, ők utoljára december kilencedikén maradtak pont nélkül. Ilyen előjelekkel vágtak neki a felek az összecsapásnak.

Hazard okozta a Dárdai-csapat vesztét
A bajnoki elsőség kérdése máris eldőlt a Bundesligában.

A hazaiak az első negyed óra végén nagyon közel álltak a gólszerzéshez, ám Bartha László jó huszonöt méteres bombája a felsőlécen csattant. A vezetést aztán harminc percnyi játék után a vendégek szerezték meg. Bódi öt méterről lövésre szánta el magát, de a játékszer megpattant Lenzsér lábán, ami így pontosan Könyves Norbert előtt landolt, a csatár pedig ziccerben nem hibázott, 0-1.

Könyves, 0-1

A DVSC első gólja a Paks ellen

Könyves Norbertet Pakson sem lehet megállítani.

Közzétette: M4Sport – 2018. április 7.

 

A szünet előtt megduplázta előnyét a Loki. Szatmár passzába nem ért bele Tabakovics, így Könyves szerezte meg a labdát, aki Gévayt előbb lehagyta, majd a kifutó Verpecz kapus mellett a bal alsóba lőtt, 0-2.

Könyves, 0-2

Könyves-dupla Pakson egy félidő alatt

Könyves Norbert megállíthatattlan! A Debrecen támadója Pakson egy félidő alatt duplázott, legutóbbi öt meccsén ez már a hetedik gólja volt.

Közzétette: M4Sport – 2018. április 7.

 

A szünetben kettős is cserélt a paksiak mestere, Csertői Aurél, a szépítés pedig hamar összes is jött. A 47. percben Hahn háromszögezett Harasztival, előbbi játékos pedig tizenhat méterről lőtte ki a bal alsót, 1-2.

Sokáig azonban nem örülhettek a hazaiak, a kezdőrúgást követően ugyanis már visszaállította a kétgólos különbséget a DVSC. Varga Kevin bal oldali beadása után Tabakovics a kapu közvetlen előterében nem hibázott Gévay mellett, 1-3. A svájci születésű játékos alig öt perc elteltével már duplánál járt, Könyves remek kiugratása után ziccerben nem tudott rontani, 1-4. A folytatásban érett a debreceni kiütés: a 64. percben Könyves ügyesen fűzte be a paksi védőket, majd önzetlenül tálalt a csereként beállt Takácshoz, aki tíz méterről vette be Verpecz kapuját, 1-5.

Pár perccel később emberhátrányba is került a Paksi FC, a szünetben beállt Kulcsárnak mutatta fel a játékvezető a pirosat, de tíz emberrel Hahn közeli fejesével (68. perc) zárkózni tudtak, 2-5.

A hajrában újabb találat már nem esett, a DVSC így idegenben örülhetett 5-2-es győzelemnek. A Loki 127 nap után nyert újra a bajnokságban és ismét fellépett a dobogóra. (Az Újpest késő este lép pályára.)

címlapkép: DVSC

Olvasói sztorik