NB I

Pintér Attila ezúttal jól keverte a kártyákat

Angyalföldön ki kell találni valamit.

NB I, 25. forduló

Vasas FC–Puskás Akadémia FC 1–2 (0–1)

Szusza Ferenc Stadion, 1200 néző. Játékvezető: Iványi

VASAS: Nagy G. – Burmeister, Benes, Ristevski – Egerszegi (Pavlov, 68.), Berecz, Vida, Hangya – Barczi (Vaskó, 77.), Ádám, Remili (Vogyicska, 46.). Vezetőedző: Michael Oenning.

PUSKÁS AKADÉMIA: Hegedüs L. – Poór, Hegedűs J., Spandler, Trajkovski – Zsidai, Balogh B. – Molnár G. (Mevoungou, 65.), Knezevic, Perosevic – Diallo (Radó, 51.). Vezetőedző: Pintér Attila.

Gólszerzők: Spandler (21.), Radó (84.), ill. Mevoungou (94., öngól)

Pintér Attila szombat délután mindössze négy légióst állított be a Puskás Akadémia kezdőcsapatába, és ez a húzás nyerőnek bizonyult. Fontos meccset nyertek meg a felcsútiak, akik ebben a naptári évben még egyetlen bajnokin sem szerezték meg a három pontot.

Három döntetlen és két vereség, a 25. forduló előtt ez volt a mérleg, és ez nem sok jóval kecsegtetett. Szenved a Vasas is, amely a meccs egyes szakaszaiban jelentős fölényt harcolt ki, ám a kapu előtt elfogyott a tudomány. Az első játékrész közepén Spandler elé pattant a a labda, aki közelről bevágta – ezzel a találattal került előnybe a PFLA.

Zidane elárulta, áll-e díszsorfalat a Real Madrid
Fittyet hány a hagyományra az edző.

A fővárosiak hiába igyekeztek, Hegedüs kapus remek napot fogott ki, a meccs hajrájában aztán Radó villanásával megduplázta előnyét a vendégcsapat. Mevoungou öngólja ugyan jelentett még némi izgalmat az utolsó percben, ám a lényegen ez sem változtatott: Pintér Attila „magyarosított” együttese december 9-e után tudott ismét meccset nyerni az NB I-ben.

Címlapkép: pfla.hu

A vendégcsapat első gólja

Olvasói sztorik