NB I

Bevehetetlen a Fradi-erőd: nagy sorozatban a Doll-csapat

A zöld-fehérek nem tudnak hibázni a Groupama Arénában.

NB I, 25. forduló

Ferencvárosi TC – Mezőkövesd Zsóry FC 3-0 (1-0)

Budapest, Groupama Aréna, 8375 néző. Játékvezető: Solymosi

FTC: Dibusz – Lovrencsics G., Otigba, Blazic, Botka – Leandro, Spirovski – Varga (Koch, 80.), Paintsil, Amadou (Nagy D., a szünetben) – Böde (Georgijevics, 86.). Vezetőedző: Thomas Doll.

Mezőkövesd: Dombó – Farkas, Hudák, Katanec, Vadnai – Milnar (Misák, 64.), Iszlai – Cseri, Bognár, Koszta (Lázár, 64.) – Drazic. Vezetőedző: Tóth László.

Gólszerzők: Böde (32.), Varga R. (50.), Georgijevics (87.)

A 25. fordulóra került sor hétvégén az NB I-ben, szombaton az első mérkőzést a bajnoki címre törő Ferencváros vívta hazai pályán a kiesés elöl menekülő mezőkövesdiekkel. Az első félidőben a zöld-fehérek Böde Dániel góljával törték meg a gólcsendet. A 32. percben Leandro remek mélységi indítása után a gólszerző a leshatáron ugrott ki, majd rávezette a labdát Dombó kapusra és nem hibázott, 1-0(Videón a találat ITT.) A szünetben így a Ferencvárosnál volt az előny.

Fordulás után hamar növelni tudta előnyét a listavezető: egy bal oldali beadás után Böde a felső lécre fejelt, de a kipattanóra a leggyorsabban Varga Roland csapott le, aki – a kaputól egy méterről – senkitől sem zavartatva bombázott a hálóba, 2-0. Az első óra végén Iszlai Bence a felezővonalnál csúnyán elkaszálta Nagy Dominikot, a szélsőt ápolni kellett a durva belépő után, de végül folytatni tudta a játékot. A vétkes megúszta sárga lappal.

A hajrában az FTC maradt folyamatos támadásban, a harmadik gólt pedig a csereként beállt Georgijevics hozta össze. A szerb csatár egy perccel pályára lépése után vette be a vendégek kapuját, 3-0. Az újabb sikernek köszönhetően a zöld-fehérek őrzik első helyüket a tabellán, a Kövesd maradt a tizedik, de a riválisok még ma este pályára lépnek.

A Doll-csapat zsinórban tizedik győzelmét aratta hazai pályán a 2017–2018-as idényben. Európában  csak a Manchester City (14) és a PSG (16) rendelkezik hosszabb hazai győzelmi szériával.

Varga Roland, 2-0

Varga góljával 2-0-ra vezet a Fradi

Varga Rolandnak nem volt nehéz dolga, 2-0-ra vezet a Fradi.

Közzétette: M4Sport – 2018. április 7.

címlapkép: MTI Fotó, Illyés Tibor

Olvasói sztorik