NB I

Huszti Szabolcs nem engedi szökni a Ferencvárost

Kovács István a hajrában két büntetőt is kihagyott.

NB I, 25. forduló

Videoton FC – Újpest FC 3-0 (1-0)

Felcsút. Pancho Aréna. Játékvezető: Andó-Szabó.

Videoton: Kovácsik – Nego, Juhász, Vinícius, Stopira – Nikolov (Fiola, 78.), Hadzic, Pátkai – Huszti (Kovács I., 85.) – S. Scsepovics, Lazovics (Varga J., 89.). Vezetőedző: Marko Nikolics.

Újpest: Pajovics – Balázs B., Bojovics, Litauszki, Mohl – Pauljevics, Szankovics (Onovo, 73.), Kálnoki-Kis, Nagy D. (Tischler, 81.) – Cseke (Obinna, 64.) – Novothny. Vezetőedző: Nebojsa Vignjevic.

Gólszerzők: S. Scsepovics (18.), Huszti (54.), Nego (83.)

Az NB I 25. játéknapja szombat este a Videoton–Újpest találkozóval zárult. Ami a találkozó előtt biztos volt: mivel a Ferencváros kora délután nyert, ezért az aranyra hajtó fehérváriak nem hibázhattak, de ugyanez igaz volt a lila-fehérekre is. Vendég sikerének köszönhetően a DVSC fellépett a dobogóra , ezért a harmadik helyért vívott ádáz küzdelemben az újpestiek is győzelmi kényszerben léptek pályára.

A hazaiak a 18. percben Huszti Szabolcs szögletét követően szerezték meg a vezetést. A sarokrúgás után S. Scsepovics ugrott a magasba és fejelt az újpesti hálóba, 1-0. A folytatásban igazán veszélyes helyzet egyik kapus előtt sem adódott, a szünetben így a Videotonnál volt az előny.

Scsepovics, 1-0

A Videoton vezető gólja az Újpest ellen

Huszti Szabolcs adot gólpasszt Stefan Scepovicnak.

Közzétette: M4Sport – 2018. április 7.

 

A fordulás után Huszti Szabolcs növelte tovább a hazaiak előnyét. A rutinos magyar játékos 19 méterről végezhetett el szabadrúgást és nagy erővel tüzelt Pajovics kapujába, 2-0.

Huszti utoljára 2005-ben még a Ferencváros színeiben egy Pápa elleni bajnokin volt eredményes az NB I-ben. A játékos 4725 nap ünnepelhetett újra gólt a magyar élvonalban.

A hajrában Nego nagy egyéni szóló után hagyta állva az újpesti védőket (83. perc), így alakult ki a 3-0-s végeredmény. A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy Kovács István a 86., majd a 93. percben is büntetőt rontott, a középpályás a 85. percben váltotta Husztit. A Videoton így továbbra is tapad a Ferencvárosra, az Újpest viszont már három bajnoki mérkőzés óta nyeretlen, a hatodik helyről várja a folytatást.

Huszti és Juhász a Videoton második gólját ünnepli. Fotó: vidi.hu

címlapkép: vidi.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik