NB I

Kakukktojás volt a Videoton

Kanta József a hullámvölgy miatt nem nagyon tudta, mire számítson a fehérváriak ellen.

Kapcsolódó cikkek

Csapatkapitánya, Kanta József tizenegyesgóljával az MTK 1-0-ra győzött a Videoton ellen az élvonal hatodik fordulójának vasárnap esti zárómeccsén. A kék-fehérek remek angyalföldi sorozata ezzel tovább folytatódott, hiszen a legújabb albérletükben immár a harmadik bajnoki mérkőzésüket nyerték meg, és egyiken sem kaptak gólt.

A lefújás után a tapasztalt csatár, Torghelle Sándor elmondta: számított rá, hogy előző csapata mindent meg fog tenni az idegenbeli győzelem érdekében.

– Nem volt egyszerű feladatunk… Nem játszottunk jól, de összességében azt lehet mondani, hogy ami volt lehetőségünk, azt kihasználtuk, és ezzel megszereztük a három pontot – kezdte Torghelle Sándor. – A Videoton több helyzetet alakított ki, a pontrúgásai nagyon veszélyesek voltak, de a tizenegyest értékesítettük, és sikerült győznünk. Tudtuk nagyon jól, hogy az ellenfelünk jó csapat, nagyon jó kerettel rendelkezik, de bíztunk benne, hogy mi fogjuk megszerezni a három pontot. Számítottunk rá, hogy mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy idegenben győzzenek.

Csapattársával ellentétben a három pontot érő gólt szerző Kanta József kifejtette: a fehérváriak rossz eredményei miatt nem igazán sejtették, mit várhatnak tőlük.

– Nem a mi dolgunk megítélni, hogy a Videoton milyen passzban van, mi a saját dolgunkkal foglalkoztunk, szerettük volna itthon tartani a három pontot, és ez szerencsére sikerült is – mondta az MTK csapatkapitánya. – Kakukktojás volt a Videoton, hiszen nem akármilyen futballistákról van szó, akik az előző szezonban nagyszerűen futballoztak, és simán behúzták a bajnokságot. Most nagyjából, egy-két ember kivételével ugyanaz a csapat, mégis ilyen hullámvölgyben vannak, ezért nem nagyon tudtuk, mire számítsunk tőlük. Ezért volt a kivárás mindkét fél részéről, ezért nem alakult ki egyáltalán látványos játék. Nem volt élvezetes mérkőzés, inkább a küzdelem dominált, de örülök, hogy ebben mi kerekedtünk felül.

Ami a játék képét illeti: Kanta elismeri, hogy ellenfelük többet birtokolta a labdát, de a helyzetek száma nagyjából egyenlő volt.

– Többet volt a mi kapunk előtt a Videoton, mint mi a másik oldalon, de nekünk is volt kapufánk, illetve egy-két olyan lehetőségünk, amiből egy jó megoldással helyzet lehetett volna. A fehérváriaknak is lecsorgó labdákat követő szituációkból akadtak lövéseik, olyan irtózatosan nagy helyzeteket azért nem kellett átvészelnünk. A helyzeteket tekintve kiegyenlített volt a mérkőzés.

Olvasói sztorik