NB I

„Kezdünk nagyon jól összecsiszolódni”

Hegedüs Lajos új kapusedzője, Brockhauser István igyekszik a lelkekbe is látni.

Kapcsolódó cikkek

Az MTK a címvédő létére kimondottan gyengén rajtoló Videotont fogadja vasárnap este, az élvonal hatodik fordulójának zárómérkőzésén, Angyalföldön. A kék-fehérek legutóbb majdnem három éve, 2012 októberében tudtak bajnoki meccset nyerni a székesfehérváriak ellen, de a rossz sorozat most megszakadhat. A fővárosiak eddig mindkét találkozójukat megnyerték a Vasas-pályán, ráadásul ezeken gólt sem kaptak.

A Rangadó.hu érdeklődésére a kapus, Hegedüs Lajos elmondta, hogy a fehérváriak közelmúltbeli eredményei ellenére nehéz meccsre számít.

– Nyár óta új vezetőedzője és új kapusedzője van az MTK-nak; önt nyilván az utóbbi érinti jobban a napi munka során…
– Mindkettő érint, de ha új kapusedző érkezik, az valóban mást jelent egy kapusnak, mert ő közelebb áll hozzánk, igyekszik a lelkekbe is látni. Ilyen szempontból tényleg azt lehet mondani, hogy nekünk fontosabb a kapusedző, bár ez elég furcsán hangzik… Kezdünk nagyon jól összecsiszolódni Brockhauser Istvánnal, jó edzéseink vannak, fejlődünk, úgyhogy pozitív a változás – mesélte Hegedüs Lajos.

– Az angyalföldi albérletben eddig mindkét meccsüket megnyerték, és egyiken sem kaptak gólt, mégis a szombathelyi kettő-kettőt emlegetik a legjobb meccseként a közelmúltból…
– Mondhatjuk, hogy talán ott volt a legtöbb dolgom, bár legutóbb, a Fradi ellen sem unatkoztam. Eddig úgy alakult, hogy a hazai mérkőzéseinken nem nagyon kellett védenem, inkább csak egy-két beadás volt, de bravúrokra nem volt szükség. Igazándiból nem bánom, amíg nyerünk egy-nullra vagy öt-nullra, mert az mindig pozitív. Azért dolgozom egész héten és egész évben, hogy amikor szükséges, akkor hozzá tudjam tenni a teljesítményemet a magam részéről, és örülök, ha sikerül.

– Ami a Videotont illeti: az NB I címvédőjére készülnek, vagy Európa legrosszabbul rajtoló bajnokcsapatára? Mert a kettő pillanatnyilag ugyanaz…
– Mindenképpen a címvédőre készülünk, hiszen egy csapat formája hamar tud változni, főleg, hogy változások történtek náluk a héten, ez megint új lökést adhat nekik. Jó játékosaik vannak, több magyar válogatott is szerepel náluk. Nem hiszem, hogy könnyű mérkőzés lesz, attól függetlenül, hogy a héten Európa Liga-selejtezőn is szerepeltek, de szerintem van annyi játékosuk, hogy ezt meg tudják oldani.

Olvasói sztorik