NB I

A Bundesligából erősíthetne az MTK

László Csaba hat német élvonalbeli klubbal is kapcsolatban áll; egy-két érkező még lehet.

Kapcsolódó cikkek

Az MTK az élvonal legutóbbi, ötödik fordulójában 2-0-ra kikapott a Ferencváros vendégeként. A kék-fehérek csütörtök délelőtti sajtótájékoztatóján László Csaba elárulta: ha nem az MTK edzője lenne, hanem kívülálló, akkor Gera Zoltán gólját megtapsolta volna, így viszont csak a fejét csóválta, és sajnálja, hogy éppen ellenük sikerült ilyen szenzációs gólt lőnie a válogatott rutinos játékosának. A tréner ettől függetlenül elégedett volt a csapata futómennyiségével, labdabirtoklásával, támadásaival, illetve a kidolgozott helyzetei számával. Mind mondta: ugyanezt kell csinálniuk a Videoton ellen is.

A címvédő székesfehérváriakkal vasárnap találkozik az MTK a hatodik forduló zárómérkőzésén, Angyalföldön. László Csaba arra számít, hogy Juhász Roland a sérülése, Vinícius pedig az eltiltása után visszatér a pályára, és talán a betegeskedő Feczesin Róbert is játszhat ellenük.

„Vannak olyan játékosok a Videotonnál – mint például a Ferencvárosnál –, akik egy villanással el tudják dönteni a mérkőzést. Több dominanciát kell mutatnunk, mint a Fradi ellen – magyarázta az MTK szakvezetője. – A huszonhatos keretünk stabilan megvan, plusz az NB III. Nem kapkodunk, de azért a fejemben van még egy-két mozgatható játékos, akit esetleg a klubhoz lehetne hozni. Pölöskei Zsoltot és Csiki Norbertet is értékes embernek, tehetséges futballistának tartom, de egyiküknek sincs még csapata. Pölöskeinek megengedtük, hogy itt eddzen, az ügye még nincs lezárva. Csiki Norbertet is szerettem volna itt látni, de azt sem tudom, hol van. Biztosan ő is külföldön… De mindenhol elkezdődött a bajnokság, és ezzel a saját értékeiket herdálják el, eldobják maguktól a lehetőséget. Szerintem ha aláírtak volna hozzánk, a Vojvodina ellen rúgnak két gólt, és nem kell csapatot keresniük, sehol nem kell kopogtatniuk, mert elviszik őket. De ez pont fordítva történt…”

László Csaba beszélt az MTK játékosának számító fiatal csatár, Mervó Bence jelenlegi helyzetéről is, cikkünk ide kattintvaolvasható!

A vezetőedző ezután elmesélte, hogy hat élvonalbeli Bundesliga-klubbal is kapcsolatban áll, akik kölcsönjátékosokat ajánlanak neki. A Rangadó.hu kérdésére válaszolva elmondta, hogy a magyar válogatott új szövetségi kapitánya, a német Bernd Storck még nem vette fel vele a kapcsolatot, tehát az MTK játékosának számító Mervó Bencét úgy nevezte a Románia elleni Európa-bajnoki selejtezőre készülő bő keretbe, hogy nem konzultált a klubedzőjével, nem érdeklődött, milyen állapotban van.

„Én még itt, a Csömöri út környékén nem láttam, pedig biztosan tudja, hol van az edzőközpontunk… Nyelvi problémánk biztosan nem lenne – jegyezte meg László Csaba. – Volt szövetségi kapitányként tudom, hogy nem egyszerű feladat egy rangadót megnyerni, még akkor sem, ha ötven-ötven százalékra tartom az esélyeket, mert a román futball sem éli a fénykorát. A magyar foci nem rosszabb, és a tendencia azt mutatja, hogy válogatott szinten felfelé tudtunk lépegetni. Bizakodó vagyok, és sok sikert kívánok a szövetségi kapitánynak, mert azt hiszem, ez a két mérkőzés nagyon fontos lesz. Itt nem a szépség számít, hanem az eredmény. Sajnos, van olyan játékos, Tőzsér Dániel, akinek nincs csapata, ez szerintem érthetetlen. Örülök, hogy Dzsudzsák Balázs „kálváriája” – ami a médiában minden nyáron képes egyedül betölteni a holtszezont – most véget ért, és van egy új csapata. Remélem, jól fog teljesíteni, ez a válogatott számára is fontos. Pintér Ádámot is jó játékosnak tartom, az ő sérülései is érvágást jelentenek, úgyhogy Bernd Storck nincs könnyű helyzetben, de én bizakodó vagyok.”

Olvasói sztorik