NB I

Mégsem költözik az MTK

A kék-fehérek továbbra is Kispesten lesznek otthon; az Újpest október közepétől idegenben játszik.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Csütörtökön 15 órától, nyilvános sorsoláson készíti el az MLSZ az OTP Bank Liga új évadának menetrendjét.

A már elkészült Groupama Aréna, Nagyerdei Stadion és Pancho Aréna után folytatódik a létesítmények modernizációja, így a bajnokság menetrendjének kialakításakor is alapvető szempont az infrastruktúra-fejlesztés támogatása – írja az MLSZ honlapja.

Cél, hogy a szurkolók számára is minden szempontból élvezetesebbek legyenek a magyar élvonal összecsapásai, amelyet a 12 csapatosra csökkenő létszám, a több magyar fiatal és az infrastruktúra megújulása mellett az új lebonyolítási rend, és az élesebb versenyhelyzet is garantál.

Amint azt a pártatlanság és a sportszerűség elve megköveteli, az MLSZ versenybizottsága többlépcsős, összetett folyamat zárásaként tartja meg a bajnokság sorsolását, figyelembe véve a magyar labdarúgás érdekeit, biztosítva a csapatok esélyegyenlőségét, és a folyamatban lévő infrastrukturális fejlesztések ütemezett, zökkenőmentes megvalósítását.

A sorsolás előkészítésekor a bizottságnak számos televíziós szerződésből származó, szakmai és gazdasági szempont kellett mérlegelnie az ésszerűségi szempontok érvényesülése érdekében. Alapvető hatással van az NB I programjára a nemzetközi kupákban érintett csapataink (Videoton, Debrecen, Ferencváros, MTK) szereplése, és a stadionfejlesztési beruházások tervezett ütemezése is.

Az OTP Bank Liga 2015–2016-os évadjában szereplő 12 csapat 33 fordulóból álló pontvadászatban dönt a helyezésekről. Három teljes, azaz 11 fordulóból álló kört játszanak a csapatok, a tavaszi harmadik körben a 2014–2015-ös idény első hat helyezettje hat, a többi csapat öt mérkőzést játszik hazai pályán. Csütörtökön a teljes évad, vagyis mindhárom kör sorsolását megtartja az MLSZ.

A sorsolás előtt a szövetség a következő szempontokat veszi figyelembe a lehetséges párosítások kialakításakor.

Az MTK a teljes idényben a Bp. Honvéd pályáján rendezi hazai mérkőzéseit, így e két klub ellentétes sorsolást kap. A székesfehérvári Sóstói Stadion rekonstrukciója jövő év elején kezdődik, ezért a bajnok Videoton ősszel még saját stadionjában játszik, tavasztól azonban Felcsúton rendezi mérkőzéseit, tehát e két klub pályaválasztása is ellentétes.

Az angyalföldi Illovszky Stadion, és a békéscsabai stadion csak bizonyos feltételek megvalósulása mellett alkalmas élvonalbeli mérkőzés rendezésére. A Vasas az újpesti stadiont, az Előre pedig a kecskeméti stadiont jelölte meg tartalékhelyszínként, éppen ezért az érintett együttesek is ellentétes sorsolást kapnak csütörtökön. A hatóságokkal történt egyeztetés alapján folytatódik azon gyakorlat, amely szerint a Ferencváros és az Újpest jellemzően nem azonos időpontban játssza bajnoki mérkőzéseit.

A Szusza Ferenc Stadion rekonstrukciós munkálatai várhatóan október közepén kezdődnek el, ennek megfelelően az MLSZ arról kapott tájékoztatást, hogy az Újpest FC a sorsolást követően a pályaválasztói jog felcserélését kezdeményezi az őszi szezon második felére.

Olvasói sztorik