NB I

Három törvényt megsértett az MLSZ?

A Spartacus korábbi légiósa zsebszerződést kötött, ezért az anyagi követelése vitatható volt.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Az élvonalból kizárt csapatok közül csak a Nyíregyháza Spartacus járult hozzá, hogy nyilvánosságra kerüljön az MLSZ indoklása, amiért nem kapta meg a klub a licencet. A Szpari kérése mindössze annyi volt, hogy a teljes levelezés jelenjen meg, amely alapján a szurkolók is tájékozódhatnak. A klub ma az összes iratot feltölti a honlapjára, így a szurkolók is elolvashatják az indokokat illetve az észrevételeket. Révész Bálint tulajdonos azért összefoglalta a lényeget a klub honlapján.

– Nagyon csalódott vagyok, nem csak a döntés, hanem annak módja miatt is. Amikor az elmúlt héten kijelentették, hogy nem kaptuk meg a licencet, már kedden este időpontot kértem Csányi Sándortól, az MLSZ elnökétől. Válaszra sem méltattak. Több mint harminc éve dolgozom Magyarországon, több ezer családnak adtam, adok munkát, itt adózom, az itteni sportot, a magyar labdarúgást támogatom. Nincs köztartozása a klubnak, mindenkit időben kifizettem, kifizetek. Talán egy időpontot megérdemeltem volna…

Ami a konkrét Balbinot-ügyet illeti, a nyíregyházi klubtulajdonos elmondta, hogy a légiós az előző tulajjal zsebszerződést kötött. Ezt a FIFA és a sporttörvény is tiltja, ezért a követelése is erősen vitatható. Ennek ellenére a mostani vezetés abban állapodott meg vele, hogy május 8-ig rendezik a tartozást, erről dokumentum is született, amelyet aláírt. Május 7-én kifizették neki az összeget, az erről szóló igazolást a szövetségnek megküldték. Ennek ellenére nem kaptak licencet.

Révész Bálint szerint az MLSZ a döntésével három törvényt és hét saját szabályt is megsértett, ezért jogi útra terelik a dolgot. A szövetség például a FIFA munkáltatói jogát a Magyar Munka Törvénykönyve elé helyezte (a Balbinot-ügyben nincs magyar jogerős döntés), de az is érdekes, hogy a 16 NB I-es csapat a 16 csapatos NB I mellett szavazott az ülésen, mégis 12 együttesre csökkentik a létszámot, szintén szabálytalanul.

– Sajnos számunkra most más nem maradt, mint készülni az NB III-ra, Mátyus János már egyeztet a jelenlegi keret tagjaival, kik azok, akikre számíthat. Amikor én vállaltam a Szpari vezetését, akkor az a cél vezérelt, hogy örömet szerezzek a nyíregyházi szurkolóknak, a tehetséges fiatal gyerekeknek pedig jövőképet mutassak a Spartacusnál. Ezért nem adom fel, vissza fogunk kerülni megérdemelt helyünkre, az NB I-be – mondta Révész Bálint.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik