NB I

Akiknek nem kell aggódniuk a jövőjük miatt

Több csapat sem kapott NB I-es licencet, de a legjobb játékosaik hamar találhatnak új klubot.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Mint az ismert, az MLSZ döntése alapján a 2015–2016-os szezontól 12 csapatos lesz az NB I, de a lebonyolítás részletei egyelőre nem tisztázottak. Az biztos, hogy a szövetség nem adott licencet a PMFC-nek, a Kecskemétnek, a Győri ETO-nak, a Pápának és a Nyíregyházának. Több mint valószínű, hogy az érintett klubok játékosai minél hamarabb szétszélednek, hiszen a legtöbben most vannak abban az életkorban, amikor pénzt akarnak keresni a labdarúgással, és sikereket elérni. Ezeket pedig a harmadosztályban nehéz teljesíteni…

A Rangadó.hu legújabb összeállításában megvizsgáljuk, hogy az említett csapatokban melyik három-három játékosnak nem kell aggódnia a jövőjét illetően.

Győri ETO

Kezdjük a sort azzal a csapattal, amelyik a legelőkelőbb pozícióban van a bajnokságban, tehát az utolsó forduló előtt a nyolcadik helyen álló Győri ETO-val. Több mint valószínű, hogy a kisalföldiek egész kerete kicserélődik. Sok játékost fel lehetne sorolni, akiknek nem lesz problémájuk a csapatkereséssel, hiszen ez az egyik legerősebb keret a bajnokságban. Priskin Tamás lehet az első fecske. Még mindig csak 28 éves, de már komoly nemzetközi tapasztalat van a háta mögött. A remek adottságokkal rendelkező támadó 27 bajnokin 11 alkalommal volt eredményes ebben a szezonban. A transfermarkt.de adatai szerint a jelenlegi becsült piaci értéke 700 ezer euró. Priskin akár külföld felé is orientálódhat, és újra belevághat a légióséletbe, ha azonban itthon akar maradni, könnyedén találhat topcsapatot magának. Leginkább a Fradit hallani vele kapcsolatban.

Az ETO középhátvédje, Lang Ádám mindössze 22 éves, de már bemutatkozhatott a magyar válogatottban, klubcsapatából pedig kiszoríthatatlan. Eddig 28 bajnokin lépett pályára az idei kiírásban. Ha külföldre akar szerződni valószínűleg ez a legjobb alkalom, hiszen szabadon igazolható, de már komoly eredmények vannak a háta mögött. A jelenlegi piaci értéke 550 ezer euró.

A harmadik név Rudolf Gergely, aki újra elnyerte Miriuta László bizalmát. A harmincéves támadó 25 meccsen hét találatot szerzett. A három játékos közül az ő piaci értéke a legmagasabb, 900 ezer euró.

Kecskeméti TE

Az alföldi lila-fehérekből Bekő Balázs stabil, egységes középcsapatot faragott, amely az utolsó forduló előtt a kilencedik pozíciót foglalta el. Az idei szezon talán legnagyobb felfedezettje tovább építheti a karrierjét. A mindössze 17 éves Kitl Miklós nagy reménysége a magyar futballnak. A középpályás 26 bajnokin kapott lehetőséget és négy alkalommal talált az ellenfelek hálójában. Kereslet biztosan lesz a saját nevelésű játékosra. A jelenlegi piaci értéke 125 ezer euró. Novák Csanád sem panaszkodhat az idei szezonjára, hiszen alapembere lett a KTE-nek. A húszéves támadó 25 bajnokin ötször volt eredményes. Jelenlegi piaci értéke 125 ezer euró körül mozog.

A KTE válogatott balhátvédje, Laczkó Zsolt a kialakult helyzet ellenére is távozott volna, hiszen többször is kijelentette, hogy külföldön képzeli el a jövőjét. A 28 éves védő 15 meccset játszott az NB I-ben idén. Jelenlegi piaci értéke 250 ezer euró körül van.

Nyíregyháza Spartacus

A Szpari egyik legnagyobb ígérete a 22 éves Pekár László, aki nagyon jó szezont produkált. A fiatal támadó 27 bajnokin kilenc alkalommal talált az ellenfelek hálójába eddig. Jelenlegi piaci értéke 250 ezer euró körül mozog. A rutinos kapusban, Balogh Jánosban is benne van még néhány jó év az élvonalban, pláne, ha találnának valamilyen megoldást az időnként kiújuló lumbágójára. A 32 éves, külföldet is megjárt hálóőr 25 bajnokin védett az idei szezonban, jelenlegi piaci értéke 300 ezer euró.

L’Imam Seydi 12 bajnokin két találatot jegyzett. A remek felépítésű, 29 éves támadó a télen kis híján Csehországba szerződött, a lehetőségei erre most is meglehetnek. A kameruni-francia kettős állampolgárságú játékos jelenlegi piaci értéke 200 ezer euró.

Pécsi MFC-Matias

A PMFC süllyedő hajóját minden bizonnyal elhagyja Vukasin Polekszics. A montenegrói válogatott kapus 18 bajnokin védett a baranyai piros-feketéknél, jelenlegi piaci értéke 400 ezer euró. Valószínűleg nem marad csapat nélkül a 32 éves hálóőr. A saját nevelésű Márkvárt Dávidnak is jó esélye van a távozásra. A még csak húszéves játékos 28 bajnokin kapott lehetőséget, három találat fűződik a nevéhez. Jelenlegi piaci értéke 300 ezer euró körül mozog. A harmadik név a rutinos középhátvéd, Balogh Béla. A Spanyolországot is megjárt harmincéves játékost januárban szóba hozták a Diósgyőrrel, ám akkor a transzferből nem lett semmi, esetleg majd most, bár a szerződtetését kezdeményező Tomiszlav Szivics már nem dolgozik ott. Balogh 26 bajnokin egy gólt szerzett. A transfermarkt.de adatai szerint a piaci értéke 400 ezer euró.

Lombard Pápa

A sárga-feketéknél már el is kezdődött a szállingózás, ami nem annyira meglepő, hiszen nem tudtak bennmaradni az élvonalban, és ez még azelőtt hivatalos volt, mielőtt kiderült, hogy nem kapják meg a licencet. A csapat rutinos kapus, Szűcs Lajos biztosan távozik, de még nem hagy fel a futballal. A 41 éves játékost a Budaörssel és az MTK-val is szóba hozták. A másik biztos távozó Völgyi Dániel, aki csak kölcsönben szerepelt Pápán, de anyaegyesülete, a Győri ETO is hasonló helyzetben van, így elkezdheti a csapatkeresést. A 27 éves balhátvéd jelenlegi piaci értéke 200 ezer euró körül mozog. A harmadik név a kalapban Csizmadia Csabáé. A rutinos védő valószínűleg szintén könnyedén talál új klubot magának. A 29 éves játékos jelenlegi piaci értéke 250 ezer euró.

Olvasói sztorik