NB I

Szurkolói megmozdulást szerveznek Nyíregyházán

A drukkerek értetlenül állnak a licencügy előtt - mind a döntés, mind a közlés módja felháborítja őket.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Az NB I-es, de jövőre a licencgondjai miatt várhatóan csak az NB III-ban induló Nyíregyházi Spartacus Facebook-oldalán közzétették a Spartacus 1928 Egyesület felhívását, amit az alábbiakban változtatás nélkül közlünk.

“Mint köztudott 2015. május 26-án ülésezett a Magyar Labdarúgó Szövetség licenceadó bizottsága, melynek során elutasításra került három, korábban hiánypótlásra kötelezett NB1-es labdarúgó klub másodfokú indulási kérelme.
Ennek következtében a Nyíregyháza Spartacus nem kapott indulási jogot a 2015/16-os labdarúgó bajnokság küzdelmeire. A klub alkalmazottai, az elkötelezett szurkolók, Nyíregyháza város lakossága, a szélesebb értelemben vett labdarúgás iránt érdeklődő, mára igen szűk létszámra csökkent közvélemény értetlenül áll a döntés előtt.
Mind a döntés, mind a közlés módja jelzésértékű, egyenesen felháborító. Mindez egy olyan klub esetében, ahol az elmúlt tizenöt évben soha nem volt ilyen stabil a háttér, mint most, ahol a játékosok fizetési elmaradásokról hírből sem hallanak, ahol rendezett körülmények uralkodnak. Ahelyett, hogy az előrelépésről szóló információkat várná a közönség, ahelyett hogy a tervezett igazolásokról szólna a szurkolói diskurzus, a tervezett stadionrekonstrukcióról érkező híreket lesné az újságolvasó, ahelyett a klub sorsáért aggódók végső elkeseredésükben demonstrációt kell, hogy előkészítsenek.
Erre egyetlen esélyt az elsőosztályú szezon utolsó, reméljük nem hosszú ideig utolsó, mérkőzése előtti edzés szolgáltat időpontot. A szintén hasonló sorsra ítéltetett pécsi csapattal pénteken rendezendő találkozó előtti napon sorra kerülő gyakorlásra várjuk a döntést el nem fogadó, abba belenyugodni nem kívánó szurkolókat, a klub sorsáért aggódókat.
2015.05.28. Nyíregyháza, Városi Stadion 17:30
Zászlót, sálat hozzon mindenki, mutassuk meg hogy ez NYÍREGYHÁZA!”
Köszönettel:
Spartacus 1928 Egyesület
Olvasói sztorik