NB I

Mátyus: „Teljesen bizonytalan a jövőm”

A Nyíregyháza vezetőedzője a licencbizottság elutasító döntése előtt megegyezett a tulajdonossal a közös folytatásról.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Mivel a Győri ETO nem fellebbezett, így gyakorlatilag négy élvonalbeli klubot érintett az MLSZ fellebbviteli licencadó bizottságának kedd esti elutasító határozata. A pályán is kiesett Lombard Pápa, illetve a Pécs és a Kecskemét egyelőre érdemben nem reagált a szövetség döntésére – a PMFC és a KTE vezetői szerdán tanácskoznak, utána pedig közleményt adnak ki –, a Nyíregyháza Spartacus illetékesei közül viszont Révész Bálint tulajdonos és Brekk János szakmai igazgató is megszólalt már.

A Rangadó.hu elsősorban Mátyus János vezetőedző véleményére volt kíváncsi, hiszen a rajtengedély megtagadásával az ő pályafutásának folytatása is erősen kérdőjelessé vált.

– Mondhatnék sok mindent, de felesleges. Egyszerűen értetlenül állok a történtek előtt – kezdte Mátyus János. – Csak azt tudom mondani, amit már százszor elmondtam a másodfokú döntés előtt is: ez a klub teljesen biztos anyagi lábakon áll, tartozása senki felé nincs, éppen ezért nem értem, miért nem játszhatunk az első osztályban. Roppantul csalódott és szomorú vagyok, de egy picit még mindig bízom abban, hogy lesz még egy fórum, ahová elmehetünk. Még mindig nem adtam fel, és szeretném, ha jövőre is első osztályúak lehetnénk.

Az edző elárulta: Nyíregyházán olyannyira nem volt benne a levegőben a szövetség licencbizottságának elutasító döntése, hogy néhány nappal korábban megegyezett a tulajdonossal a közös folytatásról.

– A saját jövőm teljesen biztosnak tűnt itt, nem törődtem semmivel, Révész Bálinttal gyakorlatilag megegyeztem néhány napja a folytatásról. De nem is ez a fontos most, hanem az, hogy mi lesz a csapattal. Az én jövőm most teljesen bizonytalan, mint ahogy a klubé is. Nehogy valaki félreértse: mi támogatjuk, és én személy szerint is támogatom azt, hogy a magyar futballban tegyenek rendet, mert az nem lehet, hogy egy klub több százmillió forintos tartozást görget maga előtt éveken keresztül. Ilyen szempontból egyetértenék ezzel, de a Szpari egészen más kategóriát képvisel.

Bár a magyar edzői karban Mátyus János fiatalnak számít, sajnos már korábban is át kellett élnie rázós helyzeteket. Elég, ha csak arra gondolunk, hogy ő volt a REAC trénere, amikor Kutasi Róbert klubigazgató öngyilkos lett 2012 márciusában. Az élvonal utolsó fordulójának péntek esti nyitómeccsén olyan csapatok találkoznak – a Nyíregyháza a Pécs vendége lesz –, amelyek a pályán egyaránt kiharcolták a bennmaradást, de licenc hiányában mégsem indulhatnak.

– Ilyen mérkőzés talán még nem volt a történelemben, és szerintem nem is nagyon lesz. Bár én vagyok a legfiatalabb első osztályú edző, de korábban már elég sok furcsa szituációt átéltem edzőként, ez viszont egy speciális helyzet lesz… – mondta végül Mátyus János.

Olvasói sztorik