NB I

Ki vannak akadva a nyíregyháziak

Törtei Tamás nagyon el van keseredve, és nem érti, a Szpari miért nem kapott NB I-es klublicencet.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Drasztikus határozatokat hozott kedden az MLSZ fellebbviteli licencadó bizottsága, amely döntésének értelmében a PMFC és a Kecskemét mellett a Nyíregyháza Spartacus sem kapta meg az NB I-es klublicencet. A nyírségi klub vezetősége megdöbbenve fogadta a hírt, és a rutinos Törtei Tamás is értetlenül a döntés előtt.

– Az egész csapat nevében mondhatom, hogy teljesen ki vagyunk akadva – kezdte a Rangadó.hu érdeklődésére Törtei Tamás, csapatkapitány. – Mi, játékosok tudjuk a legjobban, hogy a fizetésekkel sosem volt gond. Minden percre pontosan, sőt inkább előbb érkezik. Anyagi háttérrel való problémára tehát nem hivatkozhatnak, és nem is értem, hogyan teheti ezt az MLSZ. A legjelentéktelenebb dolgok is rendben vannak, a forintos dolgoktól a milliósig mindig minden rendben volt. Nem értjük, miért született ez a döntés. El vagyok keseredve, és nagyon csalódott vagyok. Én abban a csapatban is itt voltam, amely az NB I-et kiharcolta, és most is itt vagyok, amikor kiharcoltuk a bennmaradást. Nem gondoltuk volna, hogy nem a pályán fog eldőlni az élvonalbeli szereplésünk…

A 29 éves védő bízik még egy későbbi pozitív döntésben, de attól tart, hogy addig szétszéled a csapat.

– Természetesen reménykedünk, hiszen amíg nem indul el az NB I, addig Magyarországon bármi megtörténhet. Bízunk benne, hogy esetleg egy későbbi döntés alapján folytathatjuk az NB I-et, de ez most nagyon szíven ütött mindenkit. Teljesen bizonytalan minden, játékosként nem tudjuk, hogy menni kell, vagy maradni. Ilyenkor szerintem teljesen mindegy, hogy van-e élő szerződés vagy nincs, mindenki megy, amerre lát, senki nem fog kivárni az utolsó pillanatig, hogy hátha maradhatunk az élvonalban.

A Szpari a bajnokság utolsó fordulójában a hasonló helyzetben lévő PMFC otthonában lép pályára.

– Nyilván elmegyünk, már egy nappal előtte elutazunk, ahogy korábban is terveztük. Kimegyünk a pályára, aztán futballozunk egyet, a Pécs ugyanebben a helyzetben van. Vannak ötletek, nagyon sokan mondták, hogy ne is menjünk el, bohóckodjunk egyet, stb… Szerintem egyikkel sem vagyunk előrébb, elmegyünk, lejátsszuk a meccset, lesz, ami lesz. Meglátjuk, aztán utána hátha változnak a dolgok.

Olvasói sztorik