NB I

Megérkezett az MLSZ indoklása

A 17 oldalas dokumentumból kiderült, hogy nem sportszakmai, hanem gazdasági oka van a Pécs kizárásának.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Megérkezett az MLSZ fellebbviteli bizottságának levele a Nyíregyháza Spartacushoz, amelyben tájékoztatják a klubot az elsőfokú döntés helybenhagyásáról.

A határozat új információt nem tartalmaz, továbbra is a csapat 2010-es játékosával, Diego Balbinot-val szemben fennálló tartozást említi indoklásként. A klub – jogászok bevonásával – válaszol a határozatra, és elküldi levelét a szövetséghez – írja a klub honlapja.

Mint ismert, a nyíregyháziak korábban már kiegyenlítették a brazil játékos felé fennálló tartozásukat, és az erről szóló igazolást is elküldték az MLSZ-nek.

A Duna TV péntek esti közvetítésének elején elhangzott, hogy a PMFC 17 oldalas indoklást kapott a szövetségtől, de ezt egyelőre nem tudják higgadtan értékelni, ezért csak hétfőn fognak rá részletesen reagálni. Matyi Dezső tulajdonos röviden csak annyit mondott, hogy nem akarják őt a magyar futballban látni, ezért csinálták ezt a csapatával. A Nyíregyháza elleni meccs előtt jelképesen elbúcsúztatták a klub utánpótlás-játékosait, akik felvonultak a pályán.

FRISS:

Klub közeli információk szerint a PMFC-t üzemeltető gazdasági társasággal kapcsolatos pénzügyi és jogi álláspontjuk részletes kifejtése során a szövetség illetékesei külön kitértek Matyi Dezső cégeinek (Sorvezető, Pécsi Direkt, Rainbow, stb.) követeléseire és kötelezettségeire, valamint a felhalmozott tartozások rendezésének lehetőségeire. A dokumentumból egyértelmű, hogy nem sportszakmai, hanem gazdasági oka van a kizárásnak.

Az interneten is fellelhető közhiteles adatbázisokból is kiderül, hogy a PMFC évek óta veszteséges. Adósságállománya nagyobb, mint a követelésállománya. Sorra indulnak végrehajtások és felszámolási kezdeményezések a klub ellen – írja a baranyaifoci.hu.

A Kecskeméti TE és a Lombard Pápa honlapján egyelőre nem közölték az MLSZ indoklását.

Az MLSZ kezdeményezi a licence-dokumentumok nyilvánosságát

Az MLSZ honlapján olvasható közleményben szerepel, hogy – tekintettel a szövetség és a licencet kérelmezők között korábban aláírt titoktartási nyilatkozatra – jelenleg az MLSZ-nek nem áll jogában az indoklásokat nyilvánosságra hozni. Mivel a közvélemény részéről fokozott érdeklődés tapasztalható, a szövetség hivatalosan kérte a klubok hozzájárulását ahhoz, hogy a határozatok teljes tartalmát, indoklással együtt a szövetség weboldalán közzétehesse. Az MLSZ kérte, hogy a klubok legkésőbb jövő hétfőn 12 óráig adják meg ehhez a hivatalos hozzájárulásukat. Amennyiben a jelzett határidőig nem érkezik meg a sportszervezetek hozzájárulása, az MLSZ úgy tekinti, hogy a sportszervezet nem járul hozzá a határozatok indoklásának közzétételéhez.

Olvasói sztorik