NB I

Megérkezett az MLSZ indoklása

Rangadó
Rangadó

2015. 05. 29. 18:58

A 17 oldalas dokumentumból kiderült, hogy nem sportszakmai, hanem gazdasági oka van a Pécs kizárásának.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Megérkezett az MLSZ fellebbviteli bizottságának levele a Nyíregyháza Spartacushoz, amelyben tájékoztatják a klubot az elsőfokú döntés helybenhagyásáról.

A határozat új információt nem tartalmaz, továbbra is a csapat 2010-es játékosával, Diego Balbinot-val szemben fennálló tartozást említi indoklásként. A klub – jogászok bevonásával – válaszol a határozatra, és elküldi levelét a szövetséghez – írja a klub honlapja.

Mint ismert, a nyíregyháziak korábban már kiegyenlítették a brazil játékos felé fennálló tartozásukat, és az erről szóló igazolást is elküldték az MLSZ-nek.

A Duna TV péntek esti közvetítésének elején elhangzott, hogy a PMFC 17 oldalas indoklást kapott a szövetségtől, de ezt egyelőre nem tudják higgadtan értékelni, ezért csak hétfőn fognak rá részletesen reagálni. Matyi Dezső tulajdonos röviden csak annyit mondott, hogy nem akarják őt a magyar futballban látni, ezért csinálták ezt a csapatával. A Nyíregyháza elleni meccs előtt jelképesen elbúcsúztatták a klub utánpótlás-játékosait, akik felvonultak a pályán.

FRISS:

Klub közeli információk szerint a PMFC-t üzemeltető gazdasági társasággal kapcsolatos pénzügyi és jogi álláspontjuk részletes kifejtése során a szövetség illetékesei külön kitértek Matyi Dezső cégeinek (Sorvezető, Pécsi Direkt, Rainbow, stb.) követeléseire és kötelezettségeire, valamint a felhalmozott tartozások rendezésének lehetőségeire. A dokumentumból egyértelmű, hogy nem sportszakmai, hanem gazdasági oka van a kizárásnak.

Az interneten is fellelhető közhiteles adatbázisokból is kiderül, hogy a PMFC évek óta veszteséges. Adósságállománya nagyobb, mint a követelésállománya. Sorra indulnak végrehajtások és felszámolási kezdeményezések a klub ellen – írja a baranyaifoci.hu.

A Kecskeméti TE és a Lombard Pápa honlapján egyelőre nem közölték az MLSZ indoklását.

Az MLSZ kezdeményezi a licence-dokumentumok nyilvánosságát

Az MLSZ honlapján olvasható közleményben szerepel, hogy – tekintettel a szövetség és a licencet kérelmezők között korábban aláírt titoktartási nyilatkozatra – jelenleg az MLSZ-nek nem áll jogában az indoklásokat nyilvánosságra hozni. Mivel a közvélemény részéről fokozott érdeklődés tapasztalható, a szövetség hivatalosan kérte a klubok hozzájárulását ahhoz, hogy a határozatok teljes tartalmát, indoklással együtt a szövetség weboldalán közzétehesse. Az MLSZ kérte, hogy a klubok legkésőbb jövő hétfőn 12 óráig adják meg ehhez a hivatalos hozzájárulásukat. Amennyiben a jelzett határidőig nem érkezik meg a sportszervezetek hozzájárulása, az MLSZ úgy tekinti, hogy a sportszervezet nem járul hozzá a határozatok indoklásának közzétételéhez.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Balazs Dzsudzsak of Hungary reacts after the yellow card during the FIFA World Cup 2018 Qualifying Round match between Hungary and Portugal at Groupama Arena in Budapest, Hungary on September 3, 2017 (Photo by Andrew Surma/NurPhoto)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.