NB I

Szimpátiatüntetést tartottak a nyíregyházi szurkolók

Állítólag még azt is kifizette a klub, amit nem kellett volna, nehogy az legyen a probléma...

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Több mint ezer szurkoló látogatott ki a pénteki, Pécs elleni idegenbeli bajnoki mérkőzésre készülő Nyíregyháza Spartacus csütörtöki edzésére, amelyen a csapat sorsáért aggódók és a drukkerek demonstrációval tiltakoztak az MLSZ fellebbviteli licencadó bizottságának keddi meghozott döntése ellen.

A városi stadionba meghirdetett tüntetésen a klub vezetősége és szurkolói mellett részt vettek a Spartacus utánpótlás egyesületei is. Mátyus János vezetőedző kevéssel fél hat után vezényelte ki a csapatát a küzdőtérre, a játékosokat tapssal és füstbombákkal fogadta a több mint ezer, molinókkal és klubzászlókkal felszerelkezett szurkoló.

A csapat tagjai összeölelkezve, tapssal köszönték meg a biztatást, a szurkolók énekelve és rigmusokat kiabálva éltették kedvenceiket. Révész Bálint, a klub tulajdonosa a drukkerekhez szólva rövid beszédében azt mondta, bízik abban, hogy megváltoztatja döntését a szövetség, majd hangsúlyozta, hogy semmilyen tartozása nincs a klubnak.

A csapat korábbi játékosával, Diego Balbinot-val szemben fennállt tartozásra utalva Révész Bálint annyit mondott, „azt is kifizettük, amit nem kellett volna, nehogy az legyen a probléma.”

„Bízunk a magyar törvényekben és az MLSZ-ben” – fogalmazott röviden Révész Bálint, majd megköszönte a támogatást a szurkolóknak.

A tulajdonos az újságíróknak elmondta, még nem érkezett meg a klubhoz a licenc elutasításáról szóló indoklás, ennek ellenére a Nyíregyháza jogorvoslattal fordult az MLSZ-hez.

„Várom a hétfői elnökségi határozatot, és bízom az MLSZ döntésében” – ismételte meg Révész Bálint. A tulajdonos szerint a Spartacus nem ezt érdemelte, a klub mindenben megfelel az első osztályra vonatkozó licencfeltételeknek.

Kérdésre válaszolva azt mondta, nem gondol arra, hogy a Nyíregyháza nem NB I-es lesz a következő szezonban, a klub ugyanis teljes erővel készült a következő idényre.

Már korábban megegyezés született a folytatásról a vezetőedzővel és a játékosokkal, az önkormányzattal, valamint az utánpótlás kérdéséről is sikerült megállapodni – jegyezte meg Révész Bálint, hozzátéve, a korábbi bajnoki mérkőzések nézőszámai alapján drukkerek is kezdtek visszatalálni a csapathoz.

Az MLSZ kedden közölte, hogy a szervezet fellebbviteli licencadó bizottságának döntése értelmében a Győri ETO FC, a Kecskeméti TE, a Nyíregyháza Spartacus, a Pécsi MFC-Matias és az amúgy is kiesett Lombard Pápa Termál FC nem kapta meg az élvonalbeli induláshoz szükséges licencet.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik