NB I

Több, mint százezer nézőt bukhat az MLSZ

Pécsen, Kecskeméten, Győrben és Nyíregyházán 120 ezer szurkolót regisztráltak ebben a szezonban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Kedden kiderült, az MLSZ licencadó bizottsága a többi között elutasította a Pécs, a Kecskemét, a Nyíregyháza és a Lombard Pápa fellebbezését, így a Győr mellett ez a négy klub sem kapott rajtengedélyt a jövő NB I-es évadra. A Pápa esetében talán nem olyan jelentős a döntés, hiszen az már eldőlt, hogy a klub kiesik az élvonalból, míg a Győr be sem adta fellebbezését, hiszen az korábban biztossá vált, hogy csak a harmadosztályban tudja elkezdeni az építkezést.

Ha a kieső Pápát nem vesszük be a sorba – helyére ugyanis lesz érkező az NB II-ből, csakúgy, mint a másik kieső helyére –, akkor is igen jelentős össznézőszám-csökkenés várható a következő szezonban. A két kiesőn túl elbúcsúzó négy klub ugyanis – a HLSZ adatai alapján – mintegy 120 ezer nézőt vonzott a stadionokba az idei szezonban. Győrben átlagban 2700, Nyíregyházán 2500, Kecskeméten 1500, Pécsett pedig 1200 néző járt ki egy-egy mérkőzésre.

Pécsen még egy bajnoki hátravan, a többi együttes viszont már elköszönt hazai publikumától: a számítások szerint Győrben összesen 41 000, Nyíregyházán 38 600, Kecskeméten pedig közel 23 000 látogatót jegyeztek fel – a Pécs 17 400 körüli számnál tart, vagyis nagyságrendileg mintegy 120 ezres össznézőszámról van szó.

Az NB I-re idén eddig mintegy 575 ezer néző volt kíváncsi összesen a helyszínen, az utolsó fordulóval ez a szám megközelíti majd a 600 ezret. Jövőre ez mintegy 120 ezerrel lehet kevesebb – ha viszont a többi együttes hozza az idei nézőszámait, akkor az átlagot tekintve emelkedés lesz tapasztalható.

Olvasói sztorik