NB I

Gosztonyi András külföldre igazolna

A középpályás fizetését majdnem a felére akarta csökkenteni a Diósgyőr, ezért nem hosszabbított.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Nemrég beszámoltunk róla, hogy a DVTK csapatkapitánya, Gosztonyi András nem hosszabbítja meg június 30-án lejáró szerződését, így távozik a Diósgyőr együttesétől. A 24 éves középpályás a Rangadó.hu érdeklődésére mesélt döntésének okairól.

– Majdnem a felére akarták levinni a fizetésemet, és ebbe nem nagyon szerettem volna belemenni. Lejárt a szerződésem, kerestek máshonnan is, és ezek miatt döntöttem úgy, hogy nem hosszabbítok – mondta Gosztonyi András.

A korábban a Videotonban, az MTK-ban és az olasz Bariban is futballozó játékos mindenképp külföldön szeretné folytatni a karrierjét.

– Magyarországon belül nem nagyon mennék el másik csapathoz. Persze, nincs kizárva semmi, de mindenféleképpen külföldön szeretném folytatni. Az már más kérdés, hogy milyen erősségű bajnokságba és milyen erősségű csapatba tudok igazolni. Nyilván nem a Premier League-re, az Arsenalra vagy a Dortmundra gondolok. Tisztában vagyok a képességeimmel, és úgy érzem, van még hova fejlődnöm. A második lépcsőfokot szeretném meglépni, de nem olyat, mint amikor kimentem Olaszországba, mert az nagyon nagy ugrás volt számomra. Olyan helyre szeretnék menni, ahol tudok még fejlődni és erősödni.

Az U20-as világbajnoki bronzérmes játékos már csütörtökön külföldre utazik tárgyalni.

– Csütörtökön már utazom is el Magyarországról. Majd az idő eldönti, hogy összejön-e, csapatot egyelőre nem szeretnék mondani. Szeretném, ha minél előbb eldőlne a sorsom, mert nekem sem jó, ha csak tengek-lengek. Kimegyek, edzek néhányat az adott csapattal, és meglátjuk, hogy meg tudunk-e állapodni. Majd meglátjuk, hogy mik az elvárások egymás felé.

Gosztonyi András megragadta az alkalmat, hogy elbúcsúzzon a DVTK szurkolóitól.

– A diósgyőri szurkolóknak szeretném megköszönni, hogy mindig mindenben támogattak, és mellettem, illetve a csapat mellett álltak!

Olvasói sztorik