NB I

Nem lőtt gólt a Diósgyőr

A DVTK 0-0-t játszott a szlovák másodosztályú Rimaszombat ellen.
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Diósgyőri VTK – MSK Rimavská Sobota (szlovák) 0-0
Diósgyőr
DVTK. 1. félidő: Antal B. – Csicsvári, Lipták, Kovács G., Nemes – Koman – Bognár I., Nikházi, Gosztonyi, Bacsa – Grumics. 2. félidő: Rados – Eperjesi, Csicsvári, Németh M., Nemes – Halmai R. – Takács T., Barczi, Boros, Icsó – Griffiths. Edző: Bekő Balázs

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Kedden délután első nyári felkészülési mérkőzését játszotta a DVTK, az ellenfél a szlovák másodosztály nyolcadik helyén záró rimaszombati csapat volt. Drazsen Okuka egy nemzetközi edzőmeccsre szóló eltiltás miatt nem léphetett pályára, míg Szalai Vilmos, Szenad Huszics, Kim Ho-Jung, Timkó István, Balogh Alex sérülés, illetve sérülés utáni rehabilitáció miatt nem léphetett pályára.

Jól kezdték a mérkőzést a miskolciak, az ötödik percben Bognár István visszapasszolta a labdát Bacsa Patriknak, de a vendégek kapusa bravúrral szögletre ütötte a labdát a hosszú oldal elől. A huszadik percben Bognár lőtt 14 méterről, de a szlovák hálóőr megint védeni tudott – tudósított a dvtk.eu.

Az első félórában a Diósgyőr irányította a játékot, a 31. percben Nikházi 16 méterről kapu fölé lőtt. Nem sokkal később Gosztonyi 23 méteres szabadrúgása a keresztléc fölött ment ki a pályáról. A szünet előtt néhány perccel egy diósgyőri kis szöglet után Lipták Zoltán emelte fel magának a labdát a tizenhatos vonalán, majd lőtt, Prosovsky azonban elvetődve védett. Már az első félidő hosszabbítása tartott, amikor Bognár labdájával Grumics lépett ki, és 18 méterről centiméterekkel a kapufa mellé lőtt.

A második félidő diósgyőri helyzettel kezdődött: Barczi beadását Takács Tamás fejelte fölé. A 69. percben Németh Milán tört előre, húszméteres, életerős lövését a vendégkapus vetődve védte. Néhány perccel később Eperjesi adott be, Takács visszafejelte a labdát, Boros egyből lőtt, nem sokkal a kapufa mellé.

A 83. percben óriási diósgyőri helyzet maradt ki: az agilisen játszó Eperjesi bedobását Takács csúsztatta tovább, a hosszún érkező Griffiths hat méterről fejelt, a kapus a keresztlécre tolta a labdát. A végig fölényben futballozó DVTK-nak nem sikerült gól szereznie, így a vége 0-0 lett.

Olvasói sztorik