NB I

Horvát kapust igazolt a Debrecen

A Balmazújvárosból távozó Bozsidar Radosevics kétéves szerződést kötött a DVSC csapatával.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

FRISS:

A DVSC honlapján 18 órakor megjelent a hír, miszerint Bozsidar Radosevics megállapodott a klubbal, és két évre szóló szerződést írt alá.

A 26 éves horvát kapus a Hajduk Splitben nevelkedett, majd ott kezdte a profi pályafutását, és több nemzetközi mérkőzésen is pályára lépett. Később megfordult Bosznia-Hercegovinában, Montenegróban és Szlovéniában is, a Koperrel szerepelt az Európa Ligában. Januárban érkezett Balmazújvárosba, tavasszal mind a 15 mérkőzésen ő állt a kapuban, és nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a csapat bennmaradt az NB II-ben.

Radosevics együtt kezdte a felkészülést a DVSC-TEVA együttesével. Teljesítményével meggyőzte a szakmai stábot, ma pedig a szerződéskötésre is sor került – írja a dvsc.hu.

Korábban írtuk:

Bár a hivatalos bejelentésre még nem került sor, a slobodnadalmacija.hr cikkéből kiderül, hogy a másodosztályú Balmazújváros csapatától távozó horvát kapus, Bozsidar Radosevics két évre aláírt Debrecenben. A szerződés megkötésének pillanataiban fénykép is készült, úgyhogy nyugodtan hihetünk a beszámolónak.

– A körülmények nagyon jók, mindennel elégedett vagyok. A tárgyalások egy kicsit hosszabb ideig tartottak a szerződésem bizonyos részletei miatt, de most már mindannyian egyetértünk mindenben. Nem én vagyok az első kapus, aki a Hajduk Split után Debrecen véd, hiszen Sandro Tomic is játszott itt. Mindenki nagyon dicséri errefelé, és az ő segítségével kerültem ide aki elvitt ide – mesélte Radosevics, aki csütörtökön, a Ferencváros ellen felkészülési mérkőzésen bemutatkozhat új klubja színeiben.

A DVSC-nek ezzel immár négy kapusa van, hiszen Radosevics mellett Verpecz István, Balogh János és Nenad Novakovics is a keret tagja, de Novakovics mellett állítólag már Balogh is sérült…

– Leigazolták Balogh Jánost is, aki korábban Skóciában védett, de megsérült, úgyhogy egészen biztosan játszani fogok az Európa Ligában, a Szutjeszka Niksics ellen. Sok klubváltásom volt, de bizonyos körülményeket nem tudtam befolyásolni. Huszonhat éves vagyok, és még nem késő, hogy komoly csapatban védjek.

A kapus megemlítette, hogy nagyon hálás jó barátjának, a Diósgyőrben védő Ivan Radosnak, aki sokat segített neki.

Olvasói sztorik