NB I

Waltner Róbert visszavonul

Játékosedzőként Ausztriában, alacsonyabb osztályban folytatja pályafutását az egykori gólkirály.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A két fordulóval a vége előtt sereghajtó Lombard Pápa minden bizonnyal búcsúzik az élvonaltól, és az sem kizárt, hogy az NB II-ben vagy az NB III-ban sem találkozhatunk a jövőben a csapattal, mert a tulajdonos, Bíró Péter pénzügyi botránya miatt megszűnik. A pápaiak egyik legrutinosabb játékosa, a 37 éves Waltner Róbert hétfőn egy Facebook-bejegyzésben jelentette be, hogy felhagy a profi sporttal. Labdarúgás nélkül nem tudna élni, ezért minden bizonnyal Ausztriában, alacsonyabb osztályban folytatja, játékosedzőként.

Eddigi klubjai a Kaposvár, a Videoton, az Újpest, a Zalaegerszeg, a Vasas, a Siófok és a Lombard Pápa voltak, illetve szerepelt az argentin Boca Juniors, a ciprus Anorthoszisz, az arab ad-Dáfra, és az osztrák SV Mattersburg színeiben. Kiemelkedő eredményeit a csatár olyan pontosan leírta, hogy nekünk nincs is más dolgunk, mint idézni Waltner búcsúját:

„Kedves barátaim, ismerőseim!

Szeretném megosztani veletek, hogy az idény végen befejezem profi pályafutásomat! Nehéz döntés volt, és még most is sokat gondolkodom rajta, de talán jobb lesz így.

Rengeteget köszönhetek ennek a sportágnak, szinte mindent! Kaposfői gyerekként az volt az álmom, hogy egyszer a Rákócziban játszhassak. Aztán ahogy teltek az évek, mindig újabb és újabb álmok jöttek, amiket sikerült megvalósítanom. Játszhattam 336 meccset az NB I-ben, ezalatt 126 gólt értem el, öt évet töltöttem külföldön, lehettem magyar válogatott, magyar gólkirály, az év játékosa, az év Zala megyei sportolója, magyar bajnok.

Egyszer sikerült 10-es osztályzatot kapnom, mert öt gólt szereztem a Haladás ellen. Rúgtam a Sopronnak öt perc alatt mesterhármast. Mattersburgban az első évemben 14 gólt rúgtam, ami rekordnak számít, mert még senki nem lőtt a klub színeiben egy év alatt ennyit az első osztályban!

Ezek mind olyan dolgok, amire büszke vagyok! De nem sikerülhetett, volna ha annak idején Bőzsöny Jani bá nem fedez fel. Köszönöm Verebes Józsefnek, Csank Jánosnak, Gellei Imre bának, Bozsik Péternek, Glázer Róbertnek, hogy dolgozhattam velük. Köszönöm Lang Dodó bának, hogy annak idején leigazolt Zalaegerszegre. Karrierem során a legjobb elnök volt, második apámként tekintek rá. Köszönöm Vancsa Mikinek, hogy fiatalon megtanított olyan dolgokra, amiket kamatoztatni tudtam a karrierem során.

Soha nem volt kedvenc csapatom, aztán a ZTE lett a csodálatos éveknek köszönhetően! Igaz, sok álmom valóra vált, sajnos az nem, hogy a ZTE-ből vonulok vissza, ahol 92 góllal vezetem az örökös góllövőlistát. Ennek ellenére Zalaegerszeg számomra örök szerelem marad! Szeretném elkezdeni az edzői pályafutásomat, mert foci nélkül nem tudnék élni. Kaptam Ausztriából egy játékosedzői ajánlatot, valószínűleg ott folytatom, alacsonyabb osztályban.

És végül köszönök mindent a családomnak és drága feleségemnek, Zsazsinak, mert nélküle mindez nem sikerülhetett volna!” – írta Waltner Róbert.

Olvasói sztorik