NB I

„Jó állapotban érzem magam”

A Rákóczinál kegyvesztett Waltner Róbert egyelőre a somogyiak U21-csapatával készül.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Kaposvár új vezetőedzője, Selymes Tibor nem vesztegeti az idejét, megpróbálja felkavarni az állóvizet. Szerinte nyolc labdarúgó nem tudja segíteni a csapat munkáját a kiesés elleni harcban, így a szakmai stáb nem tart rájuk igényt a továbbiakban.

A Rangadó.hu megkeresésére a nagytakarítás egyik áldozata, Waltner Róbert elmondta

– Szóban megegyeztünk az elnök úrral, hogy ha van irántam érdeklődő, akkor felbontjuk a szerződésemet – kezdte a sereghajtó Rákóczi 36 éves csatára. – Selymes Tibor semmivel nem indokolta a döntését. Sajnálom az egészet, mert szerettem volna Kaposváron befejezni a pályafutásomat, bár erre az ügyvezető, Illés János azt mondta: „Nézze Robikám, nem biztos, hogy ez nem így lesz. Majd meglátjuk, hogy fél év után mi lesz”.

A rutinos támadó az őszi szezonban háromszor volt eredményes bajnoki meccsen, és a Magyar Kupában is három gólt lőtt. Meglepte, hogy tavasszal már nem számítanak rá.

– Meglepett a döntés, mert kaposvári vagyok, és ez a nevelőegyesületem. Az elmúlt néhány napban rengetegen felhívtak és nagyon sokan üzentek, hogy mennyire sajnálnak. Ez nagyon jólesett. Nincs mit tenni, mert az edző így döntött, de az élet megy tovább. Szerettem volna részese lenni a bennmaradásért vívott harcnak, mert úgy érzem, én is hozzá tudtam volna tenni, de nem kaptam meg rá a lehetőséget – folytatta Waltner Róbert.

Mivel az egykori válogatott csatár papíron még a somogyiak játékosa, még nincsenek konkrétumok, hogy tavasszal hol folytatja, de az erőállapota alapján még több szezon is benne van a legmagasabb szinten.

– Szeretnék az NB I-ben maradni, de hogy milyen lehetőségeim lesznek, azt még nem tudom. Jó állapotban érzem magam. Amikor még Prukner László volt az edző, azt mondta, amilyen állapotban vagyok, az alapján simán játszhatok még két-három évet az első osztályban. Nagyon remélem, hogy igaza lesz.

A kaposvári együttes tagjai hétfőn utaztak el a debreceni erőnléti edzőtáborba, de a megnevezett nyolc játékos nem tarthatott a többiekkel.

– Én az U21-csapattal fogok edzeni, mert amíg nem lesz papírra fektetve a szerződésbontás, addig formában tartom magam az utánpótlás-gárdánál. Miovecz Zoltán a fiatalok edzője, akivel jóban vagyok, úgyhogy nem lesz ebből probléma. Muszáj edzeni, mert ha elmegyek egy másik csapatba, akkor nem mindegy, hogy milyen állapotba kerülök az új állomáshelyemre – zárta a beszélgetést Waltner Róbert, a magyar élvonal 2008-as gólkirálya.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik