NB I

Selymes Tibor aláírt

Kedden kora délután fél évre elkötelezte magát a Rákóczi új vezetőedzője.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Hétfőn délután megkezdte a téli felkészülést az élvonalban sereghajtó Kaposvári Rákóczi. Prukner László menesztése után kedden délután hivatalossá vált, ami már eddig is biztos volt: a somogyiak új vezetőedzője Selymes Tibor lett.

Illés János ügyvezető kedden délután sajtótájékoztató keretében bemutatta a 43 éves romániai magyar szakvezetőt, akinek a feladata, hogy benntartsa a csapatot az élvonalban. A keretből várhatóan több játékos távozni fog.

– Ez egy szép feladat. Ezt a csapatot bent kell tartani, és szerintem bent is fogjuk tartani az első osztályban. Ennél szebb feladatot erre a félévre nem is vállalhattam volna sehol. Természetesen szeretnénk erősíteni, mert valamiért csak kilenc pontot szerzett ez a csapat. Hogy kik érkeznek, azt még nem tudom megmondani – mondta Selymes Tibor a kapos.hu videójában.

Illés János szerint egyelőre annyi biztos, hogy több lesz a távozó, mint az érkező, mert csak minőségi futballisták segíthetnek a csapat jelenlegi helyzetén. A klub szeretné az anyagi hátteret is megerősíteni.

– Bírjuk a város vezetésének a bizalmát, ígéretet kaptunk a segítségre. Egyéb helyi és vidéki szponzorokkal is folynak a tárgyalások, amelynek köszönhetően rendeződhet a klub helyzete. Eddig is sokat köszönhettünk a városnak – mondta Illés János.

Selymes Tibor megnevezte szakmai stábja tagjait: másodedzőként Barna László, kapusedzőként Gendúr László, míg erőnléti edzőként Marius Marineu segíti a munkáját.

– A felkészüléshez ez a két hónap szerintem elég lesz – folytatta Selymes Tibor, aki már azt is tudja, hogy a jövő héten, január 13-25. között tartják az első edzőtábort, amely fizikai jellegű lesz. A második edzőtábort február 7-8-tól február 19-20-ig tervezik, itt már csak mérkőzések lesznek.

A Kaposvár szerdán délután kezdi meg a felkészülést. A tavaszi szezonban a Rákóczinak 13 mérkőzésen kell ledolgoznia a jelenlegi nyolcpontos hátrányt, és kiharcolnia a bennmaradást.

Olvasói sztorik