NB II

Waltner nem lesz harmadosztályú

Az egykori válogatott csatár nem igazol a Zalaegerszeg megmentésére alkalmas Andráshida csapatába.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Többféle terv látszik körvonalazódni a zalaegerszegi labdarúgás megmentésére. Szinte biztos, hogy Nagy Ferenc tulajdonos képtelen önállóan működtetni a klubot, amelynek elvileg az élvonalba való visszajutás lenne a célja, de a súlyos anyagi nehézségek miatt egyelőre az NB II-es tagság, illetve a háttér stabilizálása lehet a realitás. Az önkormányzat karácsony előtt már segített húszmillió forinttal, sokkal több abból a forrásból nem várható. Új tulajdonosnak, szponzornak vagy befektetőnek híre-hamva sincs, de akad még egy verzió…

Az NB III Nyugati-csoportjának második helyén áll a Tarr-Sprint Andráshida SC, amelynek hátránya mindössze három pont a listavezető, és a téli szünetben némileg meggyengülő Csákvárral szemben. A Rangadó.hu értesülése szerint a közelmúltban már a ZTE FC egyik vezetője is beismerte, hogy valószínűleg nem fogják tudni együtt tartani a játékoskeretet a tavaszi szezonra. A nehézségeket csak tetézi, hogy hétfőn a NAV munkatársai vizsgálódtak a klub székházában. Mindenesetre tény: a téli időszakban egyelőre csak távozók voltak, érkezők nem.

FRISS

„A NAV munkatársai kb. egy hónapja itt vannak és a szinte három-négyévente megismétlődő vizsgálatot végzik, ami egyébként szinte minden cégnél megszokott. Az ég világon semmi köze ennek a kialakult helyzethez, még ha így is tűnik az időzítés” – tájékoztatta ZTE FC a Rangadó.hu-t.

A 76-os főút mellett fekvő Andráshida egyébként Zalaegerszeg külvárosának, vagy elővárosának tekinthető. Egyelőre úgy néz ki, az lenne a legegyszerűbben kivitelezhető megoldás, ha a csapat feljutna a másodosztályba, összeolvadna a megyeszékhely klubjával, felvenné a nevét, és beköltözne a ZTE Arénába.

Jasarevics Mahir, Paolo Mavolo, Polareczki Roland és Vittman Ádám személyében már eddig is szerepeltek olyan játékosok a harmadosztályú együttesben, akik korábban megfordultak az élvonalbeli Zalaegerszegben, de most Babos Barnabás (korábban Veszprém, Puskás Akadémia, ZTE), és a Nemzeti Sport Online cikke szerint az egykori válogatott Waltner Róbert (ZTE, Kaposvár, Ausztria) is Andráshidán folytatja.

– Meghallgattam az ajánlatukat, de valószínűleg nem ott folytatom. Még nem írtam alá sehova, de napokon belül eldőlhet a sorsom – mondta a Rangadó.hu érdeklődésére Waltner Róbert, aki elárulta, hogy az NB I-ből, az NB II-ből és külföldről is volt megkeresése a közelmúltban.

Olvasói sztorik