NB I

Az Újpest sem verhetetlen

Waltner Róbert úgy érzi, hogy megfogta a csapatot Mátyus lemondása, de szerinte nem szabad erre fogniuk a gyengébb szereplést.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A remek szezonrajtot zsinórban három elveszített találkozó követte a Lombard Pápa számára, amely a legutóbbi fordulóban az addig még nyeretlen Puskás Akadémia vendégeként szenvedett 3-0-s vereséget. A nyáron úgy tűnt, nehezen áll össze a csapat, de Mátyus János felrázta az összeverbuvált társaságot, amely az idény elején például a Ferencváros elleni meglepetés-győzelemmel hívta fel magára a figyelmet. A sikerkovács fiatal tréner azonban azóta lemondott, a Lombard a távozása óta pedig nem szerzett pontot.

A gárda rutinos támadója, Waltner Róbert a Rangadó.hu megkeresésére beszélt a pápaiak eddig szerepléséről és értékelte a múlt pénteki, felcsúti összecsapást is.

– Szomorú vagyok, mert több volt a meccsben. Az eredmény alapján úgy tűnhet, hogy sima vereséget szenvedtünk a Puskás Akadémiától, de volt több ordító helyzetünk is. Ha betalálunk ezekből, akkor másképp is alakulhatott volna a mérkőzés. Természetesen a kapott gólok mindig elkerülhetőek, de most tényleg olyan gólokat kaptunk, amit nem szabadott volna – kezdte Waltner Róbert.

– Nyolc forduló után nyolc ponttal a tizenegyedik helyen állnak? Mennyire elégedett az eddigi szereplésükkel?
– Jól kezdtük a bajnokságot, de sajnos most már három meccs óta nem szereztünk pontot, úgyhogy felemásak az érzéseim. Gyűjtögetnünk kellene a pontokat, mert ha nem tesszük, akkor nehéz helyzetbe kerülhetünk.

– Hogyan élte meg Mátyus János hirtelen távozását?
– Nagyon sajnáltam, mert szerettem Janival dolgozni. Meglepett a döntése, és még most sem értem, hogy miért távozott.

– Lehet, hogy a távozása fogta meg a csapatot?
– A lemondása utáni mérkőzésen biztosan meg volt fogva a társaság, mert láttam mindenkin, hogy értetlenül áll a dolog előtt, de úgy gondolom, azért nem szabad erre ráfogni mindent.

– Szombaton a kiváló formában lévő Újpestet fogadják. Mire számít a lila-fehérek ellen?
– Valóban jó formában van az Újpest, ráadásul győztes derbi után látogatnak hozzánk. Hazai pályán játszunk, és bízom benne, hogy meg lehet verni őket is. Ha itthon le tudtuk győzni a Fradit, akkor akár az újpestiek ellen is pontot, vagy akár pontokat szerezhetünk. A Győri ETO ellen is jól játszottunk, és ha ezúttal is jól futballozunk, akkor remélem, hogy lesz keresnivalónk annak ellenére, hogy az Újpest most tényleg remek formának örvend.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik