NB I

Már a Puskás sem nyeretlen

A házigazda felcsútiak üres lelátók előtt győztek 3-0-ra a Lombard Pápa ellen az élvonal nyolcadik fordulójában.
OTP Bank Liga, 8. forduló
Puskás Akadémia FC – Lombard Pápa Termál FC 3-0 (2-0)
Felcsút, 300 néző. Játékvezető: Erdős
Puskás FC: Danilovics – Szélesi (Lorentz, 32.), Kelics, Vaszicsku, Fabio – Tóth B., Polonkai (Harsányi, 57.), Czvitkovics, Szakály D. (Sallai, 83.) – Tischler, Lencse. Edző: Benczés Miklós
Pápa: Szűcs L. – Tóth G., Jagodics M., Bogunovics, Frizoni – Zulevs (Waltner, 67.), Csilus, Csizmadia, Faggyas – Kenesei K., Popin. Megbízott edző: Kovács László
Gólszerzők: Szakály D. (7.), Tischler (41.), Sallai (88.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A nyeretlen Puskás Akadémia és az utóbbi hetekben gyengélkedő Pápa szombat esti meccse nem ígért szórakoztató másfél órát.

A hetedik percben Czvitkovics Péter passzát Szakály Dénes néhány lépés után kíméletlenül a hálóba lőtte (1-0). A 21. percben a Pápa előbb egy szabadrúgás, majd egy szöglet után került helyzetbe, de a kapura egyik esetben sem voltak veszélyes. A 28. percben Csilus Tamás lövését Danilovics vetődve szögletre védte. A 37. percben egy kiváló beadás után Zulevs közvetlen közelről fejelt, de a hazaiak kapusa óriási bravúrral védett. Három perccel később Czvitkovics próbálkozott a tizenhatos sarkáról, de a lövést Szűcs Lajos magabiztosan fogta. A 41. percben Tischler harcosan vezette a labdát középen a pápai védőkre, tisztára játszotta magát, és a hálóba lőtt (2-0).

A szünet után Popin került óriási helyzetbe, de közelről a kapu mellé fejelt. A vendégek mindent megpróbáltak, hiszen Kenesei és Popin mellé a 37. születésnapját éppen szombaton ünneplő Waltner Róbertet is beküldték, ennek ellenére nem alakultak ki komoly ziccerek a felcsúti kapu előtt. A hazaiak érthetően nem forszírozták a támadásokat. A 84. percben Kenesei szabadrúgását Tóth Gábor a kapufára fejelte, a kipattanót pedig Waltner a kapu mellé lőtte. A végén Harsányi beadása után Tischler megharcolt a labdáért, majd Sallai Rolandhoz passzolt, aki a hálóba lőtt (3-0).

A csapatok sajnos nem cáfolták a várakozásokat: érdektelen, eseménytelen, unalmas meccset játszottak. A Puskás FC első alkalommal nyert az új felcsúti stadionban, ezzel elmozdult a kiesőhelyről, a Pápa pedig a harmadik mérkőzését veszítette el megszakítás nélkül, idegenben pedig immár 15 meccs óta nyeretlenek.

– Az eredménnyel elégedett vagyok, a játékkal kevésbé. Persze, felszabadult játékot nem lehet várni ebben a helyzetben, amiben a Puskás Akadémia van. Az első és a második gól sem nyugtatta meg a csapatot. Labdabirtoklásban a Pápa jobb volt, a hazaiak viszont berúgták a helyzeteiket, de ennél több kell. Ne feledjük, hogy az előző hét meccsből ötöt idegenben, nehéz ellenfelek otthonában játszottak. Hiányzott a bravúr, de a játéknak nagyon sokat kell javulnia, hogy a biztos bennmaradás meglegyen. Féket, félelmet érzek bennük. Kiesőhelyen lévő együttestől nem szabad felszabadult játékot várni, de ennél azért többre számítottam – mondta a Rangadó.hu szakértője, Hartyáni Gábor, a Videoton és a Puskás Akadémia korábbi vezetőedzője.

Olvasói sztorik