NB I

Szigorúbb számonkérés Diósgyőrben

Árki Gábor: „Nekünk olyan labdarúgók kellenek, akik büszkék arra, hogy a DVTK játékosai.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Miután az élvonal 24. fordulójában az Újpest győzni tudott a Pápa ellen, már csak a Diósgyőr nyeretlen tavasszal. Árki Gábor sportigazgató a klub honlapján elmondta, hogy a Videoton elleni meccs (1-2) miatt is rendkívül csalódott, mert arra számított, hogy egy ilyen rangadó nagyobb tüzet hoz elő a játékosokból, ráadásul kis szerencsével, vagy kicsit jobb koncentrációval legalább egy pontot szerezhettek volna.

– Leültem a játékosokkal beszélgetni, ahogy már más alkalommal is megtettem. A szakmai munkába továbbra sem szólok bele napi szinten, ez a stáb dolga – magyarázta Árki Gábor. – A mostani helyzet más, az elmúlt hetek történései után nem baráti beszélgetések következtek, ez már szigorúbb számonkérés volt. Bár konkrét magyarázatot nem kaptam senkitől – a játékosok sem értik, mi az oka a gyengébb szereplésünknek –, pozitív visszajelzés volt, hogy minden csapattag célja, hogy kijöjjünk a gödörből. Egy győztes mérkőzés segíthetne átlendülni a holtponton, ezzel visszatérhetne a játékosok önmagukba vetett hite, hiszen nem lettek rosszabb játékosok néhány hónap alatt.

Hétvégén újabb rangadó vár a Diósgyőrre, hiszen szombaton 14 órától a mezőny legjobb formában lévő csapata, a Ferencváros vendége lesz.

– Azt várom el a csapattól, hogy aki felveszi a DVTK címeres mezét, az küzdjön érte, küzdjenek egymásért, a klubért, a szurkolókért és „haljanak meg a pályán”! Tudom, hogy a drukkereknek is ez a tavasz egyik legfontosabb meccse, a másik majd a nyíregyházi keleti derbi lesz. Ki lehet kapni egy rangadón is, de nem mindegy, hogyan!

Lassan véget ér a bajnokság, és a vezetőség hamarosan eldönti, kik maradhatnak és kiknek kell távozniuk a diósgyőri keretből.

– Ilyenkor már javában nézelődünk a játékospiacon és a saját keretünkben is, hogy kikkel képzeljük el a jövőt, de természetesen sok kérdőjel van még. A srácokon a sor, hogy bizonyítsák, a következő évben, vagy években is számíthatunk rájuk. Nem kötelező Diósgyőrben játszani. Nekünk olyan labdarúgók kellenek, akik büszkék arra, hogy a DVTK játékosai – mondta végül Árki Gábor.

Olvasói sztorik