NB I

A Diósgyőr sem jelentett akadályt a listavezetőnek

A Videoton magabiztos játékkal 2-1-re nyert a DVTK otthonában az élvonal 24. fordulójában.
OTP Bank Liga, 24. forduló
Diósgyőri VTK – Videoton FC 1-2 (0-0)
Diósgyőr, 4000 néző. Játékvezető: Iványi
DVTK: Antal B. – Okuka, Szalai V., W. Alves (Krsztics, 39.), Németh M. – Egerszegi, Koman – Marjanovics (Gosztonyi, 72.), Bognár I. (Jenner, 60.), Takács T. – Griffiths. Edző: Tomiszlav Szivics
Videoton: Calatayud – Szolnoki, Vinícius, Juhász R. (Fejes A., 84.), Stopira – Sándor Gy. (Trebotics, 66.), Simon Á. – Gyurcsó, Nikolics, Oliveira – Feczesin (Ivanovszki, 70.). Edző: Joan Carrillo Milan
Gólszerzők: Griffiths (92.), illetve Oliveira (47.), Feczesin (58.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A tavasszal nyeretlen Diósgyőr a veretlen Videotont fogadta az élvonal 24. fordulójának első vasárnapi mérkőzésén. A DVTK-ban sérülés miatt nem léphetett pályára Ivan Rados, Kovács Gábor és Senad Huszics. A Paks elleni meccsen, majd a keddi edzésen egymással balhézó Grumics, Koman, Németh Milán, Griffiths kvartett tagjai közül hárman is kezdőként szerepeltek, Grumics viszont nem volt tagja a keretnek…

A nyolcadik percben Oliveira passza után Simon Ádám lőtt kapura, Antal Botond kiütötte a labdát, majd az ismétlést szögletre mentették a hazaiak. Két perccel később az egyik diósgyőri védő lába között átgurult a labda a tizenhatos vonalánál, de Gyurcsó közeli lövését védeni tudta a kapus. A másik oldalon Calatayudnak is védenie kellett, majd a kirúgás során elcsúszott, de gyorsan felpattant, úgyhogy a borsodiak nem tudták kihasználni a lehetőséget.

A folytatásban a DVTK térfelén zajlottak az események, a 23. percben például Feczesin Róbert faképnél hagyta Szalai Vilmost, de a lövése gyengére sikeredett, Antal könnyedén védett. Két perccel később egy vendégszöglet után Juhász Roland ragyogó fejesét nagy bravúrral védte a kapus, majd Németh Milán szabadított fel az utolsó pillanatban. A 32. percben Gyurcsó remek cselek után Nikolics elé továbbított, aki Antal Botond lábába lőtt.

Négy perccel később sérülés miatt kivált a miskolciak egyik védője, William Alves, de erre a posztra nem volt cserejátékos a kispadon, úgyhogy Milos Krsztics állt be helyette, és Egerszegi Tamás húzódott hátra. A játék képe nem változott: a fehérváriak támadásai domináltak, a hazaiak pedig szórványos kontrákkal próbálkoztak, a magyar szinten jó iramúnak és eseménydúsnak számító első félidőben azonban nem született gól.

A szünet után csupán másfél perc kellett a vendégeknek a vezetőgól megszerzéséhez: Feczesin lövését Antal Botond lábbal védte, de a kipattanót Oliveira az üres kapuba gurította (0-1). Az 51. percben Krsztics remek lövését Calatayudnak kellett védenie. Négy perccel később Gyurcsó lőhetett közelről, de a visszafutó Szalai Vilmos szögletre mentett. Az 58. percben Simon Ádám labdáját Nikolics passzolta Gyurcsó Ádámhoz, aki kilépett a védővonalból, nagy ziccerbe került, de lövés helyett Feczesin elé továbbított, ki az üres kapuba továbbított (0-2).

A 64. percben Marjanovics lövését a fehérváriak kapusa szögletre mentette, a beívelés után Takács Tamás elé került a labda, de az öt és feles vonaláról a kapufa mellé gurított. A 72. percben Simon Ádám távoli lövését a levegőben úszva ütötte ki Antal. Négy perccel később Gyurcsó passzát Oliveira lőtte a hálóba, de les miatt a játékvezető nem adta meg a gólt. A 91. percben Nikolics lövését védte Antal Botond, a túloldalon pedig Jenner passzából Griffiths szerezte meg a szépítőgólt a borsodiaknak (1-2).

A hajrában némileg visszavettek a vendégek, emiatt Joan Carrillo vezetőedző nagyon dühös volt, de összességben lehet oka az örömre, hiszen bajnokjelölt csapata újabb magabiztos győzelmet ünnepelhetett.

A mérkőzést a Rangadó.hu szakértője, Tiber László, a Videoton és a Siófok egykori válogatott játékosa értékelte:

A teljes igazság ismerete nélkül, csupán a zuhanyhíradó információira támaszkodva is elmondható, hogy szakmailag indokolatlan, elhamarkodott döntés volt Tomiszlav Szivics nyári távozásának bejelentése Diósgyőrben. A játék képe és a keddi edzésen történt fegyelmezetlenség hűen tükrözte, hogy nincs rend a játékosok fejében, és talán vezetők fejében sincs, ha ilyen döntés hoztak. Ez alapjaiban meghatározta a végeredményt és a meccs hangulatát is.

Az első félidő alacsony színvonalú játékot hozott, a Videoton hatalmas mezőnyfölényben játszott, de kevés ötletesség volt a játékában. Egy-két hazai kontrában benne volt a gólszerzés lehetősége, de ez abból adódott, hogy a fehérváriak védői figyelmetlenek voltak, nem koncentráltak megfelelően. Nagyon szimpatikus edzői döntés, hogy együtt volt a pályán Nikolics és Feczesin. Egy bajnokcsapat – hiszen álszerények lennénk, ha nem jelentenénk ki, hogy a Vidi nyerni az aranyérmet – nyugodtan játszhat idegenben is két-három csatárra, annyival jobb a mezőnynél. Nyugodtan megléphetik ez egy védekező vagy irányító játékos rovására.

A második gól után igazolódott, hogy nincs rend a diósgyőri fejekben, mert hit és meggyőződés nélkül játszottak. Ha a vendégek jobban koncentrálnak, több góllal is nyerhettek volna, de már kezdettől fogva nem volt kérdés a meccs kimenetele. A belső ellentétek, viszályok kiütköztek a hazai csapat játékán, zavartak voltak, csak hivatalból mentek előre, mert felküldték őket a pályára, ám minden megmozdulásukon meggyőződés nélküli hitehagyottság és káosz tükröződött.

Olvasói sztorik