NB I

Az MVSC-pályára költözhet a Diósgyőr

2016 elején kezdik el bontani a stadiont; egy évre rá készülhet el az új aréna.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A csütörtöki napon részt vett az amigeleken.hu portál az új DVTK-aréna stadionrekonstrukciós ütemtervének bemutatóján. A rendezvényen kiderült, hogy mikor kezdődhet el a munka a miskolci arénában, és körülbelül mikor léphetnek be a Diósgyőri VTK fanatikusai az új stadionba.

Mint arról szó esett, jelenleg a kivitelezési terv készítése van folyamatban. Hatósági engedélyeztetések és vizsgálatok folynak. A telkek átalakítása is folyamatban van, de a hivatalok nagyon segítőkészek. Mindenki kiemelten kezeli a beruházást. A kivitelezési terv júliusban fog elkészülni. Amikor a megrendelő ezt véleményezte és az esetleges módosításokat végrehajtották, utána írják ki a közbeszerzési pályázatot. A közbeszerzési folyamat több hónapos, de még jobban elhúzódhat.

2015 november-decemberére lehet meg a közbeszerzési pályázat eredménye. Párhuzamosan az MVSC-pálya fejlesztése is menni fog. Azt szeretné mindenki, hogy az építkezés alatt ne kelljen más városba utazni a csapatnak a hazai mérkőzések miatt.

Az MVSC-pálya kivitelezése 2015 szeptemberében kezdődik a pálya felújításával. Október-november hónapban előkészítő munka folyik a vasút-pályán azért, hogy az őszi idény zárását követően azonnal elkezdhessék a napos oldal és a világítás átszállítását. Természetesen a jelenlegi lelátó is fel lesz újítva és a kiszolgáló épület is bővülni fog. Folyamatos egyeztetések folynak az MLSZ embereivel. 2016 február végére az MVSC pálya alkalmas lehet a mérkőzések lejátszására. A tavaszi idényt itt kezdheti a DVTK.

2016 elején kezdődhet meg a DVTK-stadion bontása. A kivitelezés ütemezését természetesen a kivitelező szabja meg. A tervek szerint a munka 2017 tavaszán fejeződik be. Pontos hónapot még nem lehet mondani, de várhatóan 2017 februárja és júliusa között érhet véget az építkezés.

Olvasói sztorik