NB I

Újra tud dominálni a Haladás

Fehér Zoltán szerint egyáltalán nem olyan rossz csapat a Honvéd, ahogy a helyzete mutatja.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Legutóbbi két győztes mérkőzése után elmozdult a kiesőzónából és a 12. helyről várja a vasárnapi, Bp. Honvéd elleni folytatást a Haladás együttese. A szombathelyiek védelméből legutóbb a Paks ellen sérülés miatt hiányzott a rutinos Fehér Zoltán, aki a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, hogy a válogatott szünet alatt kiheverte húzódását, és mindenképp győzelmet vár a kispestiek ellen.

– Volt egy húzódásom a vádlimban. A DVSC ellen még tudtam vállalni a játékot, de aztán rásérültem, ezért a Paks elleni mérkőzést ki kellett hagynom. Szerencsére azonban kihevertem a dolgot, most már egészséges vagyok – mesélte Fehér Zoltán.

– A tavasszal négy mérkőzésen hét pontot szerezve elmozdultak a veszélyzónából…
– Azt gondolom, hogy az utolsó két mérkőzés már rendben volt. A Debrecen ellen is nagy sikert volt nyerni, de a Paks elleni idegenbeli talán még nagyobb győzelemnek számít, és ez nagyon jót tett a csapatnak. A nyitófordulóban ugyan ikszeltünk a Diósgyőrrel, de a pécsi vereség nagyon fájó volt, főleg úgy, hogy nagyon készültünk arra a találkozóra. Azt gondolom, most kicsit kiegyenesedtünk, de azt nem mondom, hogy megnyugodhatunk, majd esetleg csak május végén. Van még kilenc mérkőzés, úgyhogy messze még a vége. A két győzelem nagyon fontos volt, és jót tett a csapat önbizalmának.

– Az őszhöz képest teljesen máshogy fest a csapat a mérkőzéseken. Mi változott amellett, hogy több új játékos is érkezett?
– Az érkezők mellett talán a legfontosabb, hogy érzem azt, amit akár egy évvel ezelőtt is, hogy tudunk dominálni a mérkőzéseken. Az ősszel ez egyáltalán nem működött, erről többször is beszéltünk. A télen elég nagy mozgás volt nálunk, és javult a keretünk minősége is. Ismét vannak a meccseknek olyan periódusai, amikor igenis mi irányítunk, és ez nagyon fontos.

– Két győzelem után mondhatjuk, hogy nem jött jókor a válogatott szünet?
– Lendületben voltunk, de a sérülések miatt nem jött rosszkor sem a szünet. Halmosi Péter sajnos besárgult, de valahogy megpróbáljuk pótolni, ami persze nem lesz könnyű. Lendületben voltunk a válogatott szünet előtt, de ezzel nem foglalkozunk, nem ez a mérvadó.

– Vasárnap délután a Honvédot látják vendégül. Mire számít a kispestiek ellen?
– Óriási hatpontos meccs lesz. A Honvéd számára ez élet-halál kérdés, de mondhatom, nekünk is. Egy pillanatig sem gondolhatjuk, hogy most nyertünk kettőt, és akkor minden oké. Egyáltalán nincs így, és hazai pályán mindenképp győzni szeretnénk. A héten videofelvételek alapján elemeztük a kispestieket, és egyáltalán nem olyan rossz csapat, mint ahogy a pontszámuk alapján tűnik. Nagyon oda kell figyelnünk.

Olvasói sztorik