NB I

Legyőzte a ZTE-t a Haladás

Radó gólja döntött a jótékonysági meccsen.
Jótékonysági mérkőzés
Zalaegerszegi TE FC – Szombathelyi Haladás 0-1
Zalaegerszeg, 800 néző. Játékvezető: Zierkelbach
ZTE: Szappanos – Simonfalvi, Króner, Forgács, Fodor – Bailo, Szakály A., Bedi, Murai – Horváth P., Délczeg. Cserék: Czirjék, Varga, Kovács G., Radványi, Farkas N., Bíró, Tóth, Babati, Szöllősi, Vittman, Daru. Edző: Lendvai Miklós
Haladás: Rózsa (Gyürü, a szünetben) – Kretz (Grabant P., a szünetben), Jagodics M. (Czingráber, 60.), Hegedűs (Jánvári, 54.), Bühler – Nagy P., Iszlai (Jancsó, a szünetben) – Gaál (Grabant B., 55.), Martínez (Tóth M., 75.), Rácz (Tihanyi, 64.) – Radó. Edző: Szentes Lázár
Gólszerző: Radó (78.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Jótékonysági mérkőzésen csapott össze a három év után ismét találkozó ZTE FC és Haladás együttese. Ezen az estén nem az ősi rivalizálás volt a legfontosabb, hanem az, hogy a két csapat is kivegye részét abból az akcióból, ami egy ifjú egerszegi utánpótlás-játékos, Horváth Krisztofer gyógykezelésének elősegítése miatt bontakozott ki.

Az eső sajnos nem kedvezett a találkozónak, de így is majdnem ezren foglaltak helyet a lelátón. A zalaiaknál a keret minden tagja pályára lépett, de a Haladástól is csak a sérültek és azok hiányoztak, akik ezekben a napokban a válogatottak kereteivel készülnek.

Az első félidő élvezetes játékot hozott, a Haladásnak főleg Radó révén sok lehetősége volt, ám ezek kimaradtak. A legnagyobb a 29. percben: Iszlai labdájával egyedül vezette a kapusra a labdát a támadó, de a jobb kapufa mellé gurított. A 42. percben Gaál húszméteres, bal sarokra tartó lövését védte Szappanos.

Az esőben keményen gyűrték egymást a csapatok, ám főleg a mezőnyben folyt a játék. A 78. percben Tihanyi indította Radót a bal oldalon, aki bevezette a labdát a tizenhatoson belülre, majd nyolc méterről a bal sarokba helyezett (0-1). A hátralévő időben egyik kapu előtt sem alakult ki komoly lehetőség. Mindkét csapat komolyan vette a találkozót, és nyerni akart. A harcos összecsapáson a szombathelyiek öt-hat ziccert is kidolgoztak, megérdemelten győztek – írja a haladas.hu.

Olvasói sztorik