NB I

Illés bekebelezte a Haladást

Rangadó
Rangadó

2015. 03. 27. 18:53

A Halmill Kft. hivatalosan is 75 százalékos tulajdonossá vált a szombathelyi futballcégben.

Tulajdoni hányadok

Eddig
Szombathely önkormányzata 51%
Halmill Kft. 44%
Haladás Marketing Kft. 5%
Mostantól
Halmill Kft. 75.02%
Szombathely önkormányzata 16.45%
Haladás Marketing Kft. 8.53%

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Az Illés Béla és Halmai Gábor fémjelezte Halmill Kft. 75.02 százalékos többségi tulajdonrészt szerzett a Szombathelyi Swietelsky-Haladásban. A klub hivatalos honlapjának cikkéből az is kiderül, hogy 450 millió forintos éves költségvetésével az NB I egyik legkisebb összegből gazdálkodó csapata a vasi.

A hivatalos verzió szerint a március 19-i rendkívüli közgyűlésen a képviselők elé került a klub anyagi helyzetét érintő belső vizsgálat eredménye, amely megállapította, hogy az egyesület forráshiánnyal küzd, és az a támogatás, amit az 51 százalékos többségi tulajdonos önkormányzat biztosít, nem elég a hosszú távú biztonságos működéshez. A városi közgyűlés 11 igen és 9 nem voks mellett megszavazta a tulajdonosi szerkezet váltásáról szóló előterjesztést.

Így az Illés Béla és Halmai Gábor vezette Halmill Team Tanácsadó Kft. lett a csapat többségi tulajdonosa, mégpedig úgy, hogy a klub 20 milliós törzstőkéjében lévő részét 46 millió forintra megemelte, miközben város nem emelt. A Halmill egyébként már évek óta szeretett volna többségi tulajdont szerezni a Haladásban.

Péntek délelőtt a Szombathelyi Swietelsky-Haladás tulajdonosi taggyűlést tartott, amelyen kiderült, a Haladás Marketing Kft. is megemelte a klubban lévő korábbi törzstőkéjét.

A Nyugat.hu információi szerint a taggyűlés komoly meglepetéseket tartogatott, Illés Béla ugyanis bejelentette: még nem dőlt el, hogy a Swietlsky építőipari cég által beígért 150 millió forintos támogatást a többségi tulajdonos Halmill Kft., vagy a csapatot működtető cég kapja. Ennek azért van jelentősége, mert a Halmill és a város közti megállapodás értelmében, amennyiben a csapat bevételei nem fedezik a kiadásait, akkor a város 50 millió forintot, az Illés Béla, Halmai Gábor, Kóbor László nevével fémjelzett Halmill pedig 150 millió forintot fizet be a kasszába.

Tehát a város úgy mondott le a többségi tulajdonáról Illés Béláék javára, hogy nekik egy fillért nem kell befizetniük, sőt ha a Swietelsky pénzét valóban a Halmill Kft-n keresztül kapja meg a Szombathelyi Haladás Kft., akkor a városnak életbe lép a kötelezettsége, mely szerint 50 millió forinttal támogatnia kell a csapatot.

Ráadásul a Szombathelyi Haladás csapata egyetlen fillérrel sem gazdálkodhat többől, mint a többségitulajdonos-váltás előtt.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Arsenal Manager Arsene Wenger during the UEFA Europa League, round of 16, 2nd leg football match between Arsenal and AC Milan on March 15, 2018 at the Emirates Stadium in London, England - Photo Stephen Wright / ProSportsImages / DPPI
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.