NB I

Pisont István is távozott az MLSZ-től

Lemondott az U18-válogatott szövetségi edzője.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Az elmúlt időszakban az U18-as válogatottat irányító szövetségi edző Bernd Storck sportigazgatóval közölte döntését, aki elfogadta azt.

Pisont a múlt heti, Norvégia elleni felkészülési mérkőzést követően az U18-as válogatott játékosai előtt már bejelentette távozási szándékát, de a Magyar Labdarúgó Szövetséggel csak néhány nappal később tudatta hivatalosan is döntését. A korábbi 31-szeres válogatott labdarúgó a hét elején Bernd Storckkal történt megbeszélése során megerősítette elhatározását, az MLSZ sportigazgatója a kialakult helyzetben egyetértett a döntéssel, és tudomásul vette Pisont felmondását.

A távozó szövetségi edző 2009 januárjától dolgozott az MLSZ kötelékében, az elmúlt több mint hat évben közel 150 nemzetközi mérkőzésen ült a korosztályos válogatottak kispadján vezetőedzőként vagy másodedzőként. Az utóbbi években több korosztályos válogatottnál is ért el részsikereket, az 1995-ös és az 1996-os születésű játékosokkal egyaránt U17-es Európa-bajnoki elitkörbe jutott, és mindkét esetben csak kevéssel maradt le csapatával a kontinensviadalról, előbbi esetében pusztán adminisztratív okok miatt nem jutott be a nyolcas döntőbe együttese.

Stábtag volt a 2009-es U20-as világbajnokságon, és tavaly nyáron másodedzője volt a vébé-részvételt kiharcoló U19-es együttesnek is. Pisont szövetségi edzőként 15 tétmérkőzésen vezetett utánpótlás-válogatottat, mérlege 10 győzelem, 4 döntetlen, 1 vereség. Csapataival több nemzetközi viadalt is megnyert, köztük a hazai rendezésű Telki Kupát – írja az MLSZ honlapja.

A német sportigazgató érkezése után Szalai László, Mihalecz István és most Pisont is megvált szövetségi edzői posztjától.

Olvasói sztorik