Nemzetközi foci

U20: döntetlen Mexikó ellen

A magyar válogatott a 87. percig vezetett, de 1-1 lett a felkészülési mérkőzés vége.

Kapcsolódó cikkek

Nemzetközi U20-as felkészülési mérkőzés
Magyarország–Mexikó 1-1 (0-0)
Székesfehérvár, 100 néző. Játékvezető: Oláh G.
Magyarország: Bukrán (Ordasi, 31. / Székely Gy., 59.) – Marcsek (Polgár, a szünetben), Bobál D. (Kecskés, a szünetben), Osváth (Nagy Á., a szünetben) – Pongrácz, Mervó (Bereczki, 31.), Németh M. (Vida M., 31. / Madarász, 59.), Kalmár (Csábi M., 59.), Berecz (Nagy D., 31. / Bobál G., 59.) – Varga Sz. (Medgyes, 31. / Zsótér, 59.), Balogh N. (Farkas Z., 31. / Kővári, 59.). Szövetségi edző: Bernd Storck
Gólszerzők: Berecki (50.), illetve Bahena (87.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A nyári, új-zélandi világbajnokságra készülő magyar U20-válogatott Mexikót fogadta felkészülési mérkőzésen, Székesfehérváron. A meccset a mieink kezdték jobban, a hatodik percben Balogh betört a tizenhatoson belülre, egy az egyben volt a kapussal, de végül a mexikói hálóőr védeni tudott. Támadásban maradtak a magyarok, de Kalmár lövését biztosan fogta Torres. A 17. percben a roppant aktív Balogh Norbert lőtt 14 méterről, de a labda elkerülte a mexikói kaput.

A 18. percben a kapusunkat, Bukrán Eriket megtréfálta a szél egy előrevágott labda után, de szerencsére nem lett baj belőle. Tíz percre rá Marcsek Ákos húzta meg a jobb szélen, beadására középen Mervó érkezett, de hat méterről fölé fejelt. Egy percre rá már Bukrán Eriknek kellett hatalmas bravúrral hárítania a vendégek próbálkozását.

A magyaroknál sorcserével felérő változtatás történt, de a hátralévő időben már nem alakult ki jelentősebb helyzet. Az első félidőben jobban játszott a magyar csapat, akár több góllal is vezethettek volna a mieink.

A második félidőben is a mieink maradtak támadásban, aminek az ötvenedik percben meglett az eredménye: Vida passzolt a leshatárról kiugró Bereczki Dániel elé, aki 11 méterről tökéletesen lőtt a bal alsó sarokba (1-0). A gól után kicsit leült a magyar válogatott, a 67. percben, Diego Garcia óriási helyzetben nem találta el jól a labdát, pedig Székely György már verve volt. Kicsit kaotikus lett a második félidő a sok csere miatt, de figyelembe kellett venni, hogy ez egy felkészülési mérkőzés volt, ahol annyit cserélhettek az edzők, amennyit akartak.

A 74. percben Zsótér Donát egy szabadrúgást lőtt kapura, a mexikói kapus csak üggyel-bajjal tudott szögletre tisztázni. A 87. percben Mexikónak sikerült egyenlítenie: Diego Garcia beadását Rodrigo Bahena 11 méterről lőtte a magyar kapu jobb sarkába (1-1). Kár volt ezért a találatért, de összességében talán a döntetlen a reális eredmény, hiszen a második félidőben jobbára a mexikóiak irányították a játékot – tudósított az onlajnok.com..

– Elsődleges célom az volt, hogy minél több információhoz jussak a játékosok állapotát illetően. A lehető legtöbb futballistának lehetőséget szerettem volna adni a meccsen, ezért cseréltem már félóra után az első félidőben. A játékosok megismerése szempontjából nagyon hasznos volt a mai mérkőzés, különösen, ha azt is figyelembe vesszük, hogy egy roppant erős, ugyancsak a vébére készülő mexikói csapat ellen játszhattunk. Az eredmény a mai napon számomra másodlagos volt, ennél sokkal fontosabb, hogy egy kiélezett, kemény mérkőzést játszott a csapat, és pontosabb kép alakult ki bennem a játékosok tudásáról – mondta a mérkőzés után Bernd Storck az MLSZ honlapján.

Olvasói sztorik