Nemzetközi foci

U20: Kalmár Zsolt vezérré vált

A német RB Leipzig légiósa szerint jól kijönnek a korosztályos csapat új szakmai stábjának tagjaival.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A magyar U20-válogatott szombat délután lejátszott első mérkőzését Bernd Storck sportigazgató irányításával. Az ellenfél a szintén világbajnoki résztvevő (sőt az egyik esélyesnek számító) Mexikó volt. A mieink a második félidő elején szereztek vezetést, majd az ellenfél a hajrában egyenlített, így alakult ki az 1-1-es végeredmény.

Az ötszörös felnőtt válogatott Kalmár Zsolt nem csak csapatkapitánya, hanem igazi vezére is volt a korosztályos csapatnak. A német másodosztályú RB Leipzig labdarúgója szerint kicsivel jobb helyzetkihasználással hamar eldönthette volna az edzőmeccset a magyar együttes.

– Jól kezdtük a mérkőzést, amelyet az első félórában eldönthettünk volna, a helyzeteink alapján akár három-nullra is vezethettünk volna a szünetben – idézi a középpályás az MLSZ honlapja. – A szakvezetés azt kérte, hogy szervezetten és agresszíven futballozzunk, törekedjünk az egyszerű megoldásokra, támadásban viszont próbáljunk meg könnyedén játszani. Úgy terveztük, hogy magasan fenn védekezünk, megpróbáljuk arra kényszeríteni őket, hogy gyorsan felíveljék a labdákat. Ezt a mérkőzés nagy részében sikerült megvalósítanunk, a hajrában azonban nem tudtuk semlegesíteni a támadásokat, a jó erőkből álló mexikóiak végül megszerezték az egyenlítőgólt. A múlt heti felkészülésünk a gyakorlatokban nem hozott jelentős újdonságot, a szakmai stáb azt sulykolta belénk, hogy ne játsszunk görcsösen, próbáljuk élvezni a játékot. A támadófutballra helyezzük a hangsúlyt, és fontos részük van a taktikában a visszatámadásoknak is. Jól kijöttünk az új stáb tagjaival, az elmúlt egy hétben mindkét oldal megismerhette a másikat, és ez megfelelő alapot teremt a közös munkára.

Kalmár Zsolttal március közepén, Lipcsében készített riportot az MLSZ TV. A középpályás szombaton az U23-as csapatban lépett pályára kezdőként, vasárnap pedig az RB Leipzig Bundesliga II-es első csapatába állt be csereként. A 19 éves játékosról megkérdezték edzőjét, Bódog Tamást, illetve a lipcseiek egyik U23-as játékosát és a klub szurkolóit is.

Olvasói sztorik