Nemzetközi foci

Kalmár csúcstehetség a lipcseiek szerint

A német RB Leipzig sportigazgatója, Ralf Rangnick úgy véli, nagy lehetőségek rejlenek a magyar fiatalban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Győri ETO csapatától távozó Kalmár Zsolt ötéves szerződést írt alá a német másodosztályban újonc Red Bull Leipzig együttesénél, amelynek egyik edzője Bódog Tamás.

A lipcseiek honlapja azt írja, a 19 éves középpályás az egyik legnépszerűbb fiatal, az egyik legnagyobb tehetség Magyarországon. A hazai rendezésű Európa-bajnokságon az U19-es válogatott csapatkapitánya volt, jobblábas, többnyire a középpálya közepén játszik. A közelmúltban már a felnőtt válogatottban is bemutatkozott.

– Kalmár Zsolt a magyarok egyik legnagyobb tehetsége, a képességei alapján illik a csapatunkba. Ő egy fiatal játékos, akiben nagy lehetőségek rejlenek. Fiatal kora ellenére már megfelelő tudással rendelkezik, és vállalja a felelősséget a pályán, ami a többi közt abban is megmutatkozik, hogy csapatkapitánya az utánpótlás-válogatottnak. Természetesen örülünk, hogy több ajánlata ellenére úgy döntött, minket választ – nyilatkozta Ralf Rangnick sportigazgató.

– Kalmár Zsolt személyében olyan fiatal játékost igazoltunk, akiben komoly támadópotenciál van. Tizenkilenc éves kora ellenére már csapata alapembere volt. Nagyon jó a technikai tudása, és nagyon jól illik a mi középpályánkra. Annak közepén és szélén is tud játszani, remekül segíti a csatárokat – magyarázta Alexander Zorniger vezetőedző.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik