NB I

Kalmár megy, Priskin nem jön

A tavaszi keretet szinte teljesen egyben tartják, és még két-három húzóember is érkezhet.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Tíz napja van a Győri ETO FC-nek, hogy rögtön a szezon egyik legfontosabb meccsén bizonyítson az Európa Liga selejtezőjében. Mint a hétfői sajtótájékoztatón kiderült: július 17-én, valószínűleg 20 órától, vagy 20.45-től mérkőznek a svéd IFK Göteborg és a luxemburgi Fola Esch párharcának nyertesével.

– Svédországban nem láttam a mérkőzést, de a segítőim igen. Beszámolójuk alapján semmi meglepetés nincs a null-nullban: a luxemburgi csapatban hét francia játékos szerepel, az egyesület dúsgazdag, összességében pedig közelebb álltak a győzelemhez, mint a svéd gárda – mondta Horváth Ferenc. – A közelgő Európa Liga-mérkőzés miatt úgy engedtük el a játékosokat szabadságra, hogy önállóan napi munkát kellett végezniük.

Arra a kérdésre, hogy a győriek tudnak-e erősíteni nyáron, Horváth Ferenc leszögezte: bravúrnak tartja, hogy a tavaszi keretet szinte teljesen sikerült egyben tartaniuk, és még két-három húzóember is érkezhet. Az ő személyük egyelőre nem publikus, de jelenleg úgy tűnik, hogy Priskin Tamás nem térhet haza Ausztriából, míg Kalmár Zsolttal szerződést kötött a német másodosztályú Lipcse.

– Azért kértük a németektől, hogy augusztus elsejétől lépjen életbe Zsolt szerződése, mert így a tehetséges játékos az U19-es Európa-bajnokságon, hazai pályán lehet a magyar válogatott vezére – mondta Tarsoly Csaba klubtulajdonos. – Elégedettek vagyunk a tavalyi szezonnal, kicsit bajnoknak is tekintjük magunkat, hiszen csak pontazonosság döntött, s kétszer is legyőztük a Debrecent. Feritől csak annyit kértem: eggyel lépjünk előrébb az új bajnoki szezonban.

Az adidas az új mezszponzor

A győrieknél bemutatkozott az új kapus, Milos Kocsics, az Aston Villa ifjúsági csapatából hazatérő Stieber András, a Pakson és Siófokon kölcsönben játszó Windecker József, valamint Csató Sándor fia, Martin, aki most került a felnőtt keretbe. A négy játékos mutatta be az ETO új felszerelését, amelyet kettő plusz két évig az adidas biztosít a zöld-fehéreknek.

A világhírű sportmárka képviselője, Császári Attila elmondta: ha jól szerepel a győri csapat a nemzetközi porondon, akkor a szerződés értelmében az adidas komoly összeget utal át az ETO-nak – írja a kisalfold.hu.

Olvasói sztorik