NB I

Távozók, érkezők és próbázók

Szerb kapus érkezett az ETO-hoz; Burgos és Mevongou távozott, Koltai és Takács Ákos visszatért.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Megkezdte a nyári felkészülést a Győri ETO csapata. A játékosok számára az előző héten már voltak feladatok, a hét elején pedig különböző felméréseken és orvosi vizsgálatokon vettek részt. A kerethez újra csatlakoztak azok, akik a tavalyi szezont kölcsönjátékosként más klubban töltötték – így visszatért Windecker József, akinek a játékára mindenképpen számítana Horváth Ferenc, de Kiss Máté és Valentin Babics is megragadhatja az esélyt, hogy újra a keretbe kerüljön.

Az edzésről voltak igazoltan hiányzók: Leandro Martinez még nem tud a csapattal együtt készülni, hiszen sérülése utáni rehabilitációs időszakát végzi, és nem voltak ott az U19-es keret tagjai sem, hiszen a korosztályos válogatott megkezdte az Európa-bajnoki felkészülést. Ott volt azonban Koltai Tamás, aki a tavaszi szezon végét is kénytelen volt kihagyni, és Takács Ákos is bízik abban, hogy egyéves kihagyás a lehető legkevésbé látszik majd meg a játékán, és újra olyan teljesítményt tud nyújtani, mint a bajnoki címet hozó idényben.

A győriek 29 éves szerb kapust tesztelnek: Milos Kocic korosztályos válogatottként pályafutása legutóbbi éveit a tengerentúlon töltötte – játszott a Washingtonban, Torontóban és Portlandban is. A háromszoros kanadai bajnok ezen a héten az ETO-val készül, és ha elnyeri elsősorban Szasa Sztevanovics sportigazgató és Tőkés László kapusedző tetszését, akkor elképzelhető, hogy visszatér Európába.

Vannak távozók is…

Több változás is lesz a tavalyi csapathoz képest. Rafael Burgos szerződése lejárt, és a salvadori légiós már nem tér vissza. Ugyancsak távozott Patrick Mevoungou, a kameruni középpályással közös megegyezéssel bontott szerződést a klub.

Nem dőlt el még Lazar Sztanisics, Vladimir Djordjevics és Simon András sorsa – előbbi kettő megkezdte a munkát Győrben –, az viszont biztos, hogy operációja után Mihai Onisor Nicorec fél évig még Győrben végezheti a rehabilitációs munkát.

Két fiatal, korosztályos válogatott játékos is új klubban folytatja pályafutását. A kapus Nagy Gergely Dunaújvárosba, míg a csatár Novák Csanád a Haladáshoz igazolt – írja az ETO honlapja.

Olvasói sztorik