NB I

Győri vereség Miriuta csapatától

Az ETO hazai pályán 1-0-ra kikapott a román CFR Cluj együttesétől.
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Győri ETO FC – CFR Cluj (román) 0-1 (0-1)
Győr
Győr: Kocsics (Pogacsics, a szünetben) – Babics (Wolfe, a szünetben), Lang, Had, Dinjar (Völgyi, a szünetben) – Kamber (Windecker, 71.), Kronaveter, Pátkai (Stieber A., 57.) – Andrics (Illés, 71.), Rudolf (Trajkovics, 57.), Strestík (Dudás, 57.). Edző: Horváth Ferenc
Gólszerző: Larie (45.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Második edzőmérkőzésén a korábbi ETO-játékos, Vasile Miriuta által irányított román CFR Cluj ellen lépett pályára a magyar bajnokság ezüstérmese. Mindkét együttes az Európa Liga-selejtezőre készül, és mindketten a második körben kapcsolódnak be, így alig két hét múlva már tétmeccset játszanak. A hazaiaknál bemutatkozott az új kapus, Milos Kocsics és Stieber András – előbbi az első félidőben védett, míg utóbbi a találkozó utolsó harmadára állt be.

Voltak hiányzók az ETO csapatából: Lipták vádlisérülés miatt pihent, míg Koltai és Varga Roland vírusos megbetegedés miatt több napig nem edzett, ők ezúttal csak a mérkőzés előtti tréningen vettek részt.

Ami a találkozót illeti: mezőnyfölényben játszott az első játékrészben a hazai csapat, a korábbi BL-főtáblás kolozsváriak ellen jól működött a letámadás, többször sikerült megzavarni őket, ám a helyzetek kimaradtak. Az első félidő utolsó perce hozta a találkozó egyetlen gólját: egy középre ívelt szabadrúgást Larie fejelte a hálóba.

A második felvonásban Rudolf Gergely szinte azonnal egyenlíthetett volna, később Dudás szabadrúgása a kapufáról ment mellé, de hiába próbálkozott az ETO, nem sikerült gólt lőnie. A lefújás után mindkét edző úgy értékelt, hogy egy küzdelmes, jó mérkőzést látott – és sok sikert kívántak egymásnak a nemzetközi kupasorozatra – tudósított a győri klub honlapja.

Olvasói sztorik