NB I

Szurkolói Iroda: Mi kell még?

Rangadó
Rangadó

2015. 03. 17. 11:05

A közlemény hangsúlyozza, hogy a sporttörvény nem szolgálja a hazai lelátók benépesülését.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Mi kell még, hogy az illetékesek újra átgondolják, hogy a hazai lelátók szabályozására megalkotott törvény nem áll arányban a probléma mértékével, illetve most már maga a törvény a probléma? A sporttörvény bevezetésekor az volt az indok, hogy a hazai lelátókon bármi áron rendet kell tenni, mert a családok félnek kimenni a mérkőzésekre. A regisztrációs jegyvásárlást szinte sehol, ismét leírjuk szinte sehol nem tartották be. A klubok – akikre felülről ráborult egy mindenféle előzetes egyeztetést nélkülöző törvény – próbáltak felfelé is megfelelni, és helyi szinten kezelni a törvényből adódó lehetetlen, életszerűtlen helyzetet.

A regisztráció bevezetése óta nemhogy nem nőttek, hanem tovább csökkentek a nézőszámok, és a családok száma is nemhogy nőtt volna, hanem csökkent. Kizárólag az ingyenjeggyel, komoly árengedményekkel becsábított nézők száma nőtt.

Az elrontott regisztrációs rendszer javítgatására – kötelező módon – bevezetésre került a szurkolói kártya, amelyet – mintegy hab a tortán – törvényalkotó még a biometrikus azonosító rendszerrel is nyakon öntött.

Ezen intézkedések hatására a szervezett szurkolói csoportok szinte mindenhol elhagyták a lelátót, de a regisztrált és alkalmi nézők viselkedése mellett is büntetéseket kapnak a klubok. Ezeket a nézőket vagy felelősségre kell vonni, vagy azt kell belátni, hogy a büntetések eltúlzottak, vagy azt, hogy a regisztrációnak semmi értelme a jelenlegi viszonyok között.

A szervezett szurkolói csoportok mindig is nyitottak voltak az érdemi tárgyalásokra, csak az őket elhallgattatni kívánó média akarja rendre azt a látszatot kelteni, hogy az ultrák nem konstruktívak. A megoldás érdekében a szervezett szurkolói csoportok érdekképviseletét felvállaló Szurkolói Iroda megyei jogú városok polgármestereivel ismertette elképzelését, megoldási javaslatait a kialakult helyzetről. Újpest polgármestere arra kérte az érintett polgármestereket, hogy fogjanak össze az MLSZ életszerűtlen intézkedései ellen, három megyei jogú város polgármestere pedig a szurkolókkal folytatott egyeztetések után tárgyalt az MLSZ-el arról, hogyan lehetne ismét életet vinni a lelátókra.

Legutóbb a HLSZ is arra hívta fel a figyelmet, hogy a jelenlegi folyamatok nem jó irányba mutatnak és változások kellenek!

Mi kell még, hogy az illetékesek újra gondolják a sporttörvény ide vonatkozó részeit? Tízezrek távolmaradása nem elég? A városuk labdarúgásáért és csapatuk szurkolóiért kiálló polgármesterek közbenjárása nem elég? A HLSZ figyelemfelkeltő közleménye nem elég?

Mi kell még? Igen, az adataink, a biológiai vénatérképünk, mert valakinek az élete lett az adatgyűjtés?

A legutolsó egyeztetéseken már arra vártak tőlünk javaslatot, hogy mivel lehetne a regisztrációhoz kötött jegyvásárlást helyettesíteni, hogy a stadionokból kitiltottak ne juthassanak be a mérkőzésekre. Emberek! Az egész országban nincs 50 ember, aki ki van tiltva a mérkőzésekről, ebből a néhány tucat emberből is többen azért lettek kitiltva, mert klubjuk vezetőit negatív kritikával illették. A stadionokban kialakított kamerarendszerek mellett alig 50 ember távol tartása indokolja több tízezer ember bűnözőként kezelését?

Mi kell még, hogy végre az illetékesek belássák, hogy a sporttörvény nem szolgálja a hazai lelátók benépesülését, és elfogadják azokat a javaslatokat, amelyeket a focinkért még rajongó szurkolók tennének?

Szurkolói Iroda

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Zinedine Zidane, coach of Real Madrid during the Spanish championship Liga football match between Eibar and Real Madrid on March 10, 2018 at Ipurua Stadium in Eibar, Spain - Photo UGS / Spain DPPI / DPPI
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.