NB I

Kizárták az újpesti rendbontót

A klub a szurkolók felszólításának megfelelően tárgyalásokat kezdett a riválisokkal.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Az Újpest FC február végén közleményt adott ki, amelyben kilátásba helyezte a sportszerűtlen szurkolás esetén életbe lépő szankciók bevezetését, a stadion bezárását, illetve az elkövetők azonosítását és stadionból való kizárását. A szurkolók kommünikében reagáltak a klub közleményére, amelyben kérték, hogy tegyék meg a megfelelő lépéseket annak érdekében, hogy a szurkolók megfelelőképpen legyenek képviselve a Magyar Labdarúgó Szövetség előtt.

Az újpesti klub pénteken tájékoztatta a szurkolókat, hogy megkezdték az egyeztetéseket a nagyobb klubok képviselőivel, a jövő héten pedig sor kerül az első találkozóra. Az Újpest FC az egyeztetések során igyekszik olyan közös álláspontot kialakítani, amellyel megfelelő képviseletet, érdekvédelmet biztosíthat a szurkolók számára az MLSZ előtt, és amely megoldás a szurkolók számára és a többi klub számára is megfelelő.

Kizárási határozat

A PMFC elleni bajnoki mérkőzésen tapasztalt rendbontással kapcsolatban az újpesti klub az alábbi határozatot hozta:

Az Újpest 1885 Futball Kft., mint a sportrendezvény szervezője, a sportról szóló 2004. évi I. törvényben (a továbbiakban: Stv.) meghatározott szervezőként, az Stv. 73. § (1) bekezdésében biztosított jogkörében eljárva sportrendezvényen történő részvételből kizárja a rendbontót.

A kizárás időtartama jelen határozat kézbesítésétől számítva egy év, amely az Újpest 1885 Futball Kft. szervezésében megrendezésre kerülő minden sportrendezvényre kiterjed.

Az indoklásban szerepel, hogy a kizárt személy az A-teraszról a VIP-nézők között helyet foglaló Roderick Duchatelet-t verbálisan sértegette, a vendég kispadot többször megrúgta, majd a mérkőzés végén a játékoskijárót is ütlegelte, ezzel megfélemlítve a vendég sportszervezet játékosait és szakmai stábját. A stadionban található térfigyelő eszköz rögzítette a cselekményeket, és a nevezett személy előállítását követően a rendőrség bizonyítékként le is foglalta azt.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik