NB I

Feszült és ideges lett az Újpest

Balogh Balázs szerint a törökországi plusznapok kizökkentették a csapatot, de elismeri, hogy megérdemelten nyert a PMFC.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Az első tavaszi forduló meglepetését a Pécs szolgáltatta az NB I-ben, hiszen 2-0-ra győzött az Újpest otthonában. A liláknak szinte semmi nem jött össze a találkozón, a vendégek remekül védekeztek és kontrákra rendezkedtek be. Az újpestieknél előbb a bal szélen, majd a balhátvéd posztján szerepelt Balogh Balázs, aki a Rangadó.hu érdeklődésére értékelte a hétvégi vereséget.

– A mi szempontunkból nem a legjobban alakult a meccs, nyilván nem erre készültünk. Az utolsó három felkészülési mérkőzésünkön igazából jól játszottunk, habár a főpróbánk ugye elmaradt, hiszen ott ragadtunk Törökországban – kezdte Balogh Balázs. – Úgy érzem, ez sokat nyomott a latban, normálisan felkészültünk, de ez egy kicsit kizökkentett minket. Az első kapott gól nagyon megfogta a csapatot, nem számítottunk rá, hiszen addig uraltuk a játékot, és több gólszerzési lehetőségünk is adódott. Próbálkoztunk becsülettel, de hátrányban már nem olyan könnyű játszani, főleg egy olyan Pécs ellen, amely csak védekezik és mást nem is akar a találkozón. Visszazártak a kapujuk elé, és két-három emberrel próbáltak kontrázni. Viszont azt el kell ismerni, hogy amit csináltak, azt jól csinálták, úgyhogy megérdemelték a három pontot.

– Mi hiányzott az Újpest játékából? Miért nem úgy sikerültek a dolgok, ahogy tervezték?
– A gyorsan kapott gól nagyon megzavart minket, feszültté és idegessé vált a játékunk. Nem voltunk kellően agresszívak, és sok labdát eladtunk a mérkőzés folyamán. Ilyen teljesítménnyel és hibaszázalékkal nem lehet meccset nyerni, de úgy tűnik, hogy pontot sem szerezni.

– Simon Krisztán távozott a klubtól, Aszmir Szuljics pedig a játékengedélye miatt nem tudott pályára lépni. Mennyire hiányzott a két őszi kulcsjátékos a csapatból?
– Az ősz után sokan azt mondták rólunk, hogy jó csapat vagyunk, amely passzolós, gyors és agresszív focit játszik. Ebben mindketten nagy szerepet játszottak, hiszen nagyon gyorsak a széleken. Szuljics persze még itt van velünk, de sajnos nem tudott játszani, ezért máshogy kellett megoldani az egészet. Emiatt én zártam ki a baloldalra, valamint a második félidőben a balhátvéd pozícióra. Természetesen jó lenne, ha Simon Krisztián még itt lenne velünk, viszont a karrierje szempontjából nagyon jó, hogy sikerült külföldre igazolnia. Boldog vagyok, mert nagyon jóban vagyunk, és csak gratulálni tudok neki.

– Szerdán a Magyar Kupában a Gyirmót ellen javíthatnak…
– Nagyon jó dolog, hogy a szombati vereség után rögtön lehet javítani, nagyon jól jön ez a meccs. Eddig is nagyon motivált volt mindenki, ezután pedig kettőzött erővel fogunk játszani szerdán. Az edző elmondta, a Gyirmóttól ugyanarra számít, mint amit a Pécstől láttunk. Biztos, hogy a győriek is vissza fognak zárni, és nem vállalják a nyíltsisakos támadófocit, amit mi produkálunk. Nehéz dolgunk lesz, de meg kell oldanunk a feladatot.

Olvasói sztorik