NB I

Kínjukban röhögtek az újpestiek

Balajcza Szabolcs bízik benne, hogy a meghosszabbított edzőtábor nem nyomja rá a bélyegét a csapat tavaszi rajtjára.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Múlt szerda helyett csak szombaton érkezett haza törökországi edzőtáborából az Újpest csapata. A lila-fehérek az isztambuli havazások miatt Antalyából sem tudtak elindulni, így négy nap csúszással repültek haza Magyarországra. Az újpestiek csapatkapitánya, Balajcza Szabolcs a Rangadó.hu megkeresésére mesélt arról, hogyan élték meg az előre nem tervezett várakozással teli napokat.

– Nehéz helyzetbe kerültünk. Szerdán jöttünk volna haza, de törölték a járatunkat, és az a baj, hogy onnantól kezdve minden bizonytalan volt. Nagyon rossz volt, hogy nem tudtunk másnap hazajönni, hanem négy nap csúszással. Folyamatosan másfajta információkat kaptunk, és abból a szempontból is nehéz volt, hogy minden nap ki kellett menni a reptérre, és ott kellett várni. Pénteken tudtunk szerezni pályát, és edzettünk, de aki várakozott már reptéren, az tudja, milyen fárasztó az egész – kezdte Balajcza Szabolcs.

– Hogy fogadták a hírt, miszerint törölték a járatukat?
– Bíztunk benne, ha már törölték a járatot, akkor másnap azért haza tudunk jönni. Hiába a világ egyik legjobb légitársaságáról van szó, azért rágni kellett a törökök fülét. Majdhogynem még az is szerencse, hogy szombaton el tudtunk jönni.

– Pénteken tudtak egyet edzeni, de azon kívül mivel töltötték a napokat?
– Szerdán egész nap ott voltunk a reptéren bizonytalanságban, mert semmit nem tudtak nekünk mondani. Utána elvittek egy szállodába, ahol eltöltöttünk egy éjszakát, másnap megint elmentünk a reptérre, majd megint egy másik hotelbe. Csütörtökön azonban már tudtuk, hogy szombaton jövünk haza, így pénteken tudtunk edzeni pályán és konditeremben is, de nem abban a ritmusban telt el az utolsó hétvége, ahogy az edzői stáb és a csapat számított rá. Mindenki egy kicsit feszültebb volt, de amikor harmadszor mentünk ki a reptérre, akkor már röhögtünk és viccesre vettük a figurát, mert másképp nehéz lett volna elviselni.

– A felkészülés hajrájában mennyire zökkentette ki a csapatot ez a néhány nap?
– Az utolsó hetet azért elég szépen tönkre vágta, főpróbát sem tudtunk játszani. Bízom benne, hogy ez nem fogja rányomni a bélyegét az első fordulókra. Elkezdtünk dolgozni már a hét elején. Amilyen jól sikerült az edzőtábor, olyan rossz volt ez az utolsó négy nap. Túl kell ezen lépnünk, és már csak előretekintünk. Az volt a legrosszabb, hogy nem tudtunk főpróbázni, de hétfőn úgy kezdtük el a munkát, hogy látszik a csapaton a koncentráltság és a hétvégi bajnoki által okozott természetes drukk. Bízunk benne, hogy nem zökkentett ki minket ez a dolog.

– A hétvégén már bajnokit játszanak. Hogyan értékeli az alapozást, készen áll a csapat a tavaszi rajtra?
– A felkészülési mérkőzéseken szerintem folyamatosan látszott a csapaton a fejlődés. Azt hiszem, a vezetőedzőnek megvan a fejében a kezdőcsapat. Simon Krisztián távozott, de érkezett minőségi futballista, és remélem, hogy Kim Ojo is magára talál. Visszatért Kabát Peti is, aki végig teljes erőbedobással készült velünk. Remélem, az előre-játékunkon ez változtat kicsit, és akkor pozitív lehet a tavasz is.

– Szombaton az utolsó helyezett PMFC-t látják vendégül. Mire számít a mecsekiek ellen?
– Mindenképp a győzelem a cél a Pécs ellen. Hazai pályán kezdünk, és egy siker meg is alapozhatja egy jó tavasz elejét. Nagyon szoros a tabella eleje, és egy-két helyet előre is lehetne lépkedni.

Olvasói sztorik