Törökország

Kabát még érzi magán a hosszú kihagyást

Az Újpest rutinos csatára számára a Magyar Kupa megvédése a legfontosabb cél a tavaszi szezon során.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Az Újpest FC szombat délelőtt 2-1-re legyőzte a japán élvonalban újonc Shonan Bellmare együttesét. Ez volt a lilák harmadik felkészülési találkozója Törökországban, korábban a dán Nordsjaelland és a szerb FK Rad csapatával találkoztak. Mindhárom összecsapáson csereként lépett pályára a rutinos támadó, Kabát Péter, aki tavaly nyár óta bajlódott sérüléssel, de a szerbek ellen már eredményes tudott lenni. A japánok ellen 12 percet játszó 37 éves csatár a Rangadó.hu helyszíni tudósítójával beszélgetett a visszatéréséről.

– A nyolc hónapos kihagyás után akkor kapcsolódtam be százszázalékosan a csapat munkájába, amikor kijöttünk Törökországba. Végigedzettem a tábort, és mindhárom mérkőzésen pályára léptem csereként. Érzem magamon a kihagyást, hiszen nyolc hónap nagyon sok, de örülök, hogy végre nem fáj a lábam és százszázalékosan tudok edzeni, illetve meccset játszani. Remélem, hogy két hét múlva kezdődő bajnoki rajtra olyan állapotba kerülök, hogy segíteni tudom a csapatot – kezdte Kabát Péter.

– Hogyan értékelné az eddig lejátszott három törökországi mérkőzést?
– Eléggé különböző csapatokkal játszottunk, hiszen szerb, dán és japán ellenfelünk volt eddig. Mindegyik más stílust képvisel, és szerintem ez nagyban segíti a felkészülésünket, hiszen erős gárdákról van szó. Ilyen meccsekre van szükség az alapozás során ahhoz, hogy minél jobb állapotba kerüljünk a bajnokságra. Úgy érzem, nagyon hasznos ez a tizenkét nap, amit itt kint töltünk.

– Hol tart a csapat a felkészülésben? Alakul a játék?
– Két hetünk van még, és jelenleg elég nagy terhelést kapunk, napi kettőt edzünk. Jó úton halad a csapat, és mindenképp azt mondom, hogy a dánok elleni és a mai meccs is bizonyította, kezdünk formába lendülni, illetve hogy egységesek vagyunk. Ezen az úton kell haladnunk tovább, a keddi mérkőzést is meg kell hajtani, és jó lenne győzelemmel hazatérni.

– Mik az Újpest céljai a tavaszi szezonra?
– A tavaszi cél, hogy megvédjük a Magyar Kupát. Nagyon nehéz lesz, hiszen a Gyirmót nagyon jó csapat, de kétmeccses a párharc, úgyhogy mindenképp továbbjutást várok. Utána a Videoton ágán vagyunk, úgyhogy továbblépés esetén rendkívül nehéz dolgunk lesz, de az a célunk, hogy megnyerjük a kupát, hiszen a tavalyi év felejthetetlen volt mindenki számára. A bajnokságban pedig jó lenne minél előbb végezni, szerintem a harmadik-negyedik-ötödik hely valamelyikére odaérhetünk – mondta Kabát Péter.

Olvasói sztorik