Törökország

Az Újpestnek is sikerült, ami a Fradinak

A lilák 2-1-re győztek a japán élvonalban újonc Shonan Bellmare elleni felkészülési mérkőzésen.
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Újpest FC – Shonan Bellmare (japán) 2-1 (0-0)
Törökország
Újpest: Banai – Vadász, Hudák, Litauszki (Cvejba, 83.), Forró – Sztaniszavljevics, Balogh B. (Bardhi, 75.) – Nego (Vasziljevics, 72.), Szuljics (Kabát, 78.), Andrics (Nagy G., 27.) – Perovics (Ojo, 67.). Edző: Nebojsa Vignjevics
Az Újpest gólszerzői: Nego (63.), Ojo (80.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A japán élvonalban újonc Shonan Bellmare ellen játszott felkészülési mérkőzést a Törökországban edzőtáborozó Újpest FC. Ezt az ázsiai csapatot a közelmúltban a Fradi 5-0-ra győzte le.

Nagy iramban indult a találkozó, de mindkét csapat kapkodva, sok hibával kezdett. A japán kapusnak kellett először védenie, egy oldalszabadrúgást Litauszki csúsztatott meg, de a hálóőr magabiztosan hárított. A 21. percben szinte a semmiből majdnem vezetést szerzett az ellenfél: egy szép támadás végén beívelték a labdát, a japán játékos hat méterre a kaputól még le is vehette, de Vadász az utolsó pillanatban blokkolta a léc alá tartó lövést.

Két perccel később a másik oldalon Szuljics fejelhetett tisztán, hét méterről, de a kapus óriási bravúrt bemutatva kiütötte a labdát az alsó sarok elől. Az első 25 perc teljesen kiegyenlített játékot hozott, mindkét oldalon kimaradt egy-egy nagy helyzet. A meghúzódó Andrics helyett Nagy Gábor lépett a pályára a 27. percben. Az első félidő második felében átvette az irányítást az Újpest, helyzetecskék is akadtak, de a gól elmaradt. A negyvenedik percben nagyon veszélyes helyről jutott szabadrúgáshoz a Shonan Bellmare, de a 17 méteres tekerés centikkel elkerülte Banai kapuját.

Előbb egy japán, majd egy újpesti helyzettel kezdődött a második játékrész. Az ellenfél kísérlete mellé ment, Perovics próbálkozását pedig fogta a kapus. Az 56. percben Nagy Gábor indította Szuljicsot a jobb szélen, akinek élesen belőtt labdájáról Perovics épphogy lemaradt – nagy helyzet volt. Ezután elkezdett esni az eső. Négy perccel később egy húsz méterről leadott lövés centikkel elkerülte Banai kapuját.

A 63. percben Szuljics labdájával Nego került helyzetbe, és 12 méterről a kapus mellett a hálóba lőtt (1-0). A játék képe alapján érett már a gól, fölényben játszotta a lilák. A vezetőgól után helyzetek nélkül folytatódott a meccs, a nyolcvanadik percben viszont két cserejátékosnak köszönhetően megszületett a második újpesti gól: Vasziljevics hajszálpontos ívelését Kim Ojo felhőfejessé juttatta a kapuba (2-0).

Két perccel később egy szöglet után szépítettek a japánok, de összességében jobbak voltak az újpestiek, többet volt náluk a labda a sokat futó ázsiaiak ellen, úgyhogy sikerük megérdemelt. Az utolsó percre is maradt esemény: Nagy Gábor beadását Ojo tíz méterről a kapu mellé fejelte, majd Kabát Péter látványos félollózása szállt fölé.

Olvasói sztorik