NB I

Kabát a csapattal kezdené a felkészülést

A rutinos csatár korábbi fájdalmai elmúltak, de lelkileg és pszichésen nagyon megviselte az elmúlt fél év.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Januárra tervezi a visszatérést a pályára Kabát Péter, aki makacs sérülése miatt kénytelen volt kihagyni a teljes őszi szezont. Az újpesti támadó folyamatosan fájdalmakra panaszkodott, amelyek különböző kezelések hatására sem múltak el. A müncheni térdspecialista, Hinterwimmer professzor szerint a szárkapocscsont és a sípcsont találkozásánál egy kis csontdarab leválása okozhatta a problémákat, ez hátráltatta a felépülését. A német szakember a múlt héten megoperálta Kabátot, aki a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, a januári felkészülést a csapattal szeretné elkezdeni.

– Már itthon vagyok, a hétvégén a mérkőzésre is kilátogattam, igaz, mankóval, mert teljes súllyal még nem szabad ráállnom a lábamra. Gyógyulgatok, szerdától kezdek járni kezelésekre, és elkezdem azokat a feladatokat, amelyeket ebben a periódusban lehet. Pénteken lerakhatom a mankót, és jövő szerdán megyek varratszedésre. Onnantól kezdve már elkezdhetek biciklizni, és felsőtestre dolgozni. Egy héttel később kocoghatok is, és úgy tervezem, hogy karácsony előtt már futok és rendesen terhelem a lábam – kezdte Kabát Péter.

– Akkor a januári felkészülést akár már a csapattal kezdheti…
– Mindenképp úgy tervezem, és nagyon remélem, hogy minden rendben lesz. Január közepén kezdünk, és remélem, elkezdhetem a csapattal a felkészülést.

– Mennyi időt kellett Németországban töltenie?
– Öt napot töltöttem kint, múlt hétfőn mentem és pénteken jöttem haza. Szerdán reggel műtöttek és pénteken engedtek ki a kórházból. Leírtak mindent, hogy mit kell csinálnom. Fehér József, az 1860 München masszőre napi kapcsolatban van a professzorral, aki műtött. Maximálisan betartom az utasításait, és hat hét után kell visszamennem egy kontrollra. Valószínűleg a felkészülési előtti napokban megyek majd vissza, hogy megnézze, minden rendben van-e.

– Remélhetőleg zöld utat ad majd a teljes értékű munkához…
– Bízom benne, de úgyis érezni fogom, amikor elkezdem terhelni. Eltelt hat nap a műtét óta, és nem bírom ki, hogy ne próbálgassam a lábam. Fél éve bajlódom ezzel, és sajnos voltak olyan mozdulatok, például hason fekvés közben, ha hajlítottam, amikor nagyon fájt a lábam. Ezt a fájdalmat most már nem érzem. Nagyon örülök, de nem mondok semmit. Ha elkezdek edzeni a csapattal, és meccseket játszom, akkor fogom azt mondani, hogy túl vagyok rajta. A műtét óta eltelt napok során próbálgattam bizonyos fokban hajlítani a lábamat, és szerencsére nem érzem azt a fájdalmat, amit korábban. Nagyon boldog vagyok emiatt. Az elmúlt fél évben végig a fejemben volt ez, akármit csináltam, egyszerűen nem szűnt meg a fájdalom. Most úgy érzem, hogy jobb és könnyebb a lábam, úgyhogy fejben és lelkileg nagyon megkönnyebbültem. Lelkileg és pszichésen is nagyon megviselt ez a hosszú sérülés, és remélem, most már túl vagyok rajta. Nem szeretnék már erre gondolni, csakis előre nézek, és a jövővel szeretnék foglalkozni.

– Mit gondol az Újpest őszi szerepléséről?

– Szerintem nagyon jó a csapatunk. Az egyik szemem sír, a másik nevet, hiszen sokkal stabilabbak és eredményesebbek vagyunk, mint a tavalyi szezonban, egy pontra vagyunk a harmadik helytől, de ott a másik része, hogy sajnos nem tudok játszani. A lelátóról kellett végignéznem az őszi szezont, és nagyon sok olyan meccset hagytam ki, ami nagyon fájt. A Fradi, a Debrecen és a Honvéd ellen is itthon játszottunk, és az ilyen mérkőzésekért érdemes focizni. Főleg a Ferencvárosra gondolok, hiszen nekem az a kedvencem, amikor fogadjuk a zöld-fehéreket. Sajnos ezeken nem tudtam játszani, ugyanakkor nagyon örülök, hogy ilyen jól szerepel a csapat, és kevés gólt kapunk. A döntetlenekből lehetett volna több győzelmünk, hiszen nüánszokon múlott, hogy megnyerjük azokat a találkozókat, és akkor simán ott lehetnénk a dobogón. Remélem, tavasszal már tudok ezeken a meccseken játszani. Soha nem voltam sérült, és összetehetem a két kezem, hogy harminchét évesen még nem volt komolyabb sérülésem a mostani leszámítva. Most sincs semmi baja a térdemnek, sajnos ez a csontdarab nyomta az ideget, és ott volt begyulladva. Bízom benne, hogy vége ennek a rossz szériának, és januártól elkezdhetem a felkészülést a csapattal.

Olvasói sztorik