NB I

A magyar válogatottba vágyik a fiatal szlovákiai védő

„A szívemhez nőtt ez a csodálatos ország” – mondta az Újpest új játékosa, Hudák Dávid.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Egy szlovákiai magyar játékos távozott az NB I-ből, egy viszont érkezett. Néhány nappal ezelőtt a Győri ETO-tól az MSK Zilina csapatához igazolt Bénes László, aki azt nyilatkozta, hogy bár többször is hívták a magyar korosztályos válogatottakba, ő a szlovákokat választja. A Slovan Bratislava védője, az ugyancsak fiatal Hudák Dávid viszont arról beszélt új klubja, az Újpest FC honlapján, hogy minden vágya a magyar válogatottság elérése.

A 194 centi magas Hudák természetesen kiválóan beszél magyarul és szlovákul is. A Slovan csapatában 2012-ben mutatkozott be, és hamar kivívta a kezdő pozíciót, hiszen saját elmondása szerint nem riad vissza a test-test elleni küzdelemtől, keményen játszik, de tudja, hol a határ, és ennek köszönhető, hogy a legutóbbi szezonban mindössze egy sárgát kapott a bajnokságban és egyet a Bajnokok Ligája-selejtezőben, pirosat pedig még soha.

– Nagyon örülök, hogy Újpestre érkeztem, ez előtt fél évet Dunaszerdahelyen töltöttem, és onnan nagyon fontos lépés, hogy magyar csapathoz kerülhettem – magyarázta Hudák Dávid. – A szívem Magyarországra húzott. A Slovan nemrég vásárolt két belsővédőt, így közölték velem, hogy kevesebb lehetőségem lesz a játékra. Természetesen versenyhelyzet van Újpesten is, hiszen két remek védővel kell megküzdenem a pozícióért, de a futball pontosan erről szól, ha nincs a posztokon verseny, akkor a játékos sem hozza ki magából a maximumot. Ezért nekem is arra kell törekednem, hogy elnyerjem az edző bizalmát. Az edzővel még nem ültünk le beszélgetni a részletekről, de bízom benne, hogy ez azért van, mert még ő is tapogatózik, hogy nekem milyen stílus fekszik jobban. Rengeteg labdás gyakorlatot végzünk, a csapattársak pedig mindenben segítenek.

Bénes Lászlóhoz hasonlóan Hudák is évek óta rendszeresen szerepel a szlovák utánpótlás-válogatottakban, a célja mégis az, hogy a magyar felnőtt válogatott játékosa legyen.

– Volt lehetőség, hogy Csehországba igazoljak, de a szívem ide húzott. Kiskorom óta rengeteget voltam Magyarországon, a szívemhez nőtt ez a csodálatos ország. Most, hogy Budapestre kerültem kölcsönbe, itt az idő, hogy megmutassam, nem csak a lila-fehér mezt viselhetem büszkén, hanem a magyar nemzeti tizenegy mezét is. Ehhez természetesen nagyon hosszú út vezet, de hiszek benne, hogy sikerülhet – magyarázta a fiatal középhátvéd.

Olvasói sztorik