NB I

„Az Újpest ne engedje el a szurkolói kezét”

Az újpesti drukkerek a klubvezetők, tulajdonosok összefogásában bíznak a szövetség ellen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Miután az Újpest FC kilátásba helyezte, hogy egy újabb szövetségi büntetés esetén bezárja saját drukkerei előtt a stadiont, a Viola Fidelity szervezett szurkolói csoport közleményt jelentetett meg a Facebookon, amelyben összefogásra szólítanak fel. Arra ösztönzik a belga tulajdonost, hogy a többi klubbal összefogva tegyenek az MLSZ szigorú szabályozása ellen.

„Az Újpest szurkolói és ultrái a sok vita és megosztottság ellenére azt az utat választották, hogy a stadionon belül biztatják a csapatukat. Ez az elmúlt fél évben bizakodásra adott okot. A kupadöntőkre egységet, erőt és összetartozást tudtunk biztosítani a lelátóra. Úgy érezzük, ezek a fontos jellemzők is erősítették a szurkolásunkat, ami segítséget nyújtott a csapatnak a nehéz pillanatokban és sikerre vezette őket. Úgy éreztük, a közös cél és akarat a klub hírnevét és értékét is növelni tudta.

A mérkőzéseinken a szurkolásunknak, kiállásunknak volt egy másik eleme is. Ez az elem a kritikáé volt. Minden meccsen hangot adtunk nemtetszésünknek az MLSZ szurkolóellenes, megosztó, kirekesztő szabályai, törvényei és hibás döntései ellen. A fő célunk továbbra is, hogy szót emeljünk és tegyünk a szurkolói regisztráció, az adatkezelés, a felesleges, és a stadionokba látogató szurkolók (családok) megalázó helyzetbe hozása ellen.

Ezek a kritikai elemek Magyarország összes stadionjában jelen vannak. Hol hangosabban, hol halkabban, attól függően hol sikerült már teljesen, vagy részlegesen eltávolítani a mérkőzésre járó tömegeket a stadionokból. A közös gondolat, egységes tenni akarás minden szurkolót összekovácsolt. A kéréseket, később követeléseket nem hallgatta meg az MLSZ, a törvényhozó, sok esetben maguk a klubok sem. Ez a radikális szókimondásunk azt eredményezte, hogy a szövetség az Újpest FC-t büntette meg a legszigorúbban az összes klub közül.

Úgy gondoltuk, gondoljuk ma is, hogy ezeknek a büntetéseknek jelzésértékűnek kellett volna lenniük a klub és a tulajdonos irányába. Üzenetnek, jelnek, hogy meghallgattassa és hivatalosan is tegyen a szurkolói érdekek védelmében. Hiszen minden klubnál be kellene látni azt a vitathatatlan tényt, hogy a labdarúgás a szurkolókért van. Hogy a szurkolók fontos részei a labdarúgásnak, klubnak. Ez az utóbbi időben egyáltalán nem valósult meg. Klubunk a most kezdődő idényben a büntetéseket mérsékelni szeretné. Ezt a mostani hírek szerint úgy képzeli el, hogy még nagyobb szigort, büntetést helyez kilátásba a saját szurkolóiknak! Ezt elfogadni Újpesten nem tudjuk!

Mivel felelős részeiként tekintünk magunkra a klub struktúrájában. Mivel szeretjük az Újpestet, ezt a játékot. A mi labdarúgásunkat! Az Újpest–Pécs mérkőzésen újabb üzenetet küldünk a tulajdonosunknak. Kérünk mindenkit, minden szurkolónkat a Pécs elleni bajnokin csak a saját csapatunk biztatásával foglalkozzunk!

Az üzenetünk a következő: mi életkortól, nemtől, társadalmi helyzettől függően össze tudunk fogni, ha az Újpestről van szó. A tulajdonos kezdjen egyeztetést és összefogást az ország más klubjainak tulajdonosaival, vezetőivel! Kezdjenek tárgyalásokat az MLSZ, a kormányzati szervek, az önkormányzatok, a sajtó, a gazdasági szereplők, a tévé és a szurkolók bevonásával! Állítsák meg a szurkoló bűnbakká emelését, kriminalizálását, üldözését! Teremtsenek olyan körülményeket, amelyek a nézőszám emelkedéséhez, a stadionok benépesítéséhez vezetnek! Nem csak képletesen. Nyissák meg a stadionokat!

Ezen felhívásunk féltésből, szeretetből született. Bizonyítva, hogy felelősen gondolkodunk, amennyiben az Újpestről van szó. Várjuk a változást, várjuk az akaratot és a tetteket! Reméljük, megérti a tulajdonos, hogy csak együtt lehet sikereket elérni. A pályán, vagy azon kívül is.

Ha üzenetünkre nem érkezik válasz, nem történik a közös célokban előrelépés, akarat és tett, újra úgy fogjuk érezni, hogy magunkra maradtunk. Amikor az ember magára marad, nem tartozik sehova, utakat, megoldásokat keres. Nincs tekintettel másra, nincs tekintettel pénzre, üzletre, politikára, hatalomra, csak megy azon az úton, ami lehet, hogy sehova sem vezet. De az biztos, hogy a mai helyzetben nem azonos az Újpest FC, a szövetség és a labdarúgás vezetőinek útjával. És az is biztos, hogy a türelmi idő már Debrecenben lejár. Hogy ez kinek lesz jó, nem tudni. Abban viszont biztosak vagyunk, hogy a jelenlegi állapotok tarthatatlanok és mindig van lejjebb!

Menjünk inkább a közös úton! Az Újpest ne engedje el a szurkolói kezét! Mert ez az út idén már 130 éves. Amit közösen jártunk. Együtt, egymásért…”

Újpest Ultras

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik