NB I

Senki sem dőlhet hátra a Puskás ellen

Lencse László azt szeretné, hogy a felcsúti csapat a bajnokság végére erős középcsapattá váljon.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Néhány nappal ezelőtt érkezett haza Spanyolországból az élvonal nyolcadik helyén telelő Puskás Akadémia, amely a tíznapos edzőtábor során négy felkészülési mérkőzést játszott a többi között olyan ellenfelekkel, mint az ukrán Dinamo Kijev, vagy a brazil Atlético Paranaense. A felcsútiak jövő hétvégén a DVSC ellen kezdik a tavaszi szezont, Lencse László a Rangadó.hu érdeklődésére összegezte a felkészülést és a spanyol edzőtábort.

– Minden rendben volt, jó időben, kiváló pályákon tudtunk készülni, és erős ellenfelekkel találkoztunk. Mindenki nagyon sok élménnyel lett gazdagabb, és tapasztaltabb is, hiszen tényleg erős csapatokkal mérkőztünk. Mindenkinek jó tanulópénz volt ez a tábor – kezdte Lencse László.

– A legerősebb ellenfelük bizonyára a Dinamo Kijev volt…
– Az ukránok nyilvánvalóan fölénk nőttek, hiszen más kaliberű csapatról, más kvalitású játékosokról van szó. Úgy gondolom, a védekezésünk hellyel-közzel jó volt, támadásban is volt néhány lövésünk és veszélyesebb dolgaink. Nem voltunk pofozógépek ellenük, de nagyon sok fiatal játékosunk volt, akik nem mertek úgy játszani, ahogy edzésen, vagy egy hazai bajnokin. Kicsit meg voltak illetődve, de mindenképp elérte a célját a mérkőzés, voltak pozitív dolgok.

– Készen áll a csapat a jövő hétvégi tavaszi rajtra?
– Van még egy hetünk, és szerintem pontosítjuk, finomítjuk a dolgokat, illetve mindent beállítunk. Azt gondolom, minden rendben zajlott a felkészülés során, és jó rajtot tudunk venni a tavasszal.

– Márpedig az első tavaszi bajnokin a címvédő Debrecen ellen nem lesz könnyű dolguk…
– Az utóbbi öt-hat meccsünkből kiindulva szerintem mindenki tudja, hogy kellemetlen ellenfél tudunk lenni, és bárkivel partiban tudunk lenni, tehát senki nem dőlhet hátra ellenünk. Nehéz első mérkőzés vár ránk, de mindent megteszünk annak érdekében, hogy győztesen hagyjuk el a pályát. Nem is azt mondom, hogy döntetlent érjünk el, mindenféleképpen a három pont itthon tartása a célunk a DVSC ellen.

– Az érkezők beilleszkedése hogy sikerült? Egy hullámhosszon vannak már a csapattal?
– Ebből a szempontból sem volt gond. Fiola Attiláról mindenki tudja, milyen kvalitású játékos, jó néhány mérkőzés benne van a lábában, és sokszor játszottunk egymás ellen is. Úgy érzem, nagyon gyorsan beilleszkedett. A két fiatal már volt itt, ők is próbálnak visszazökkenni. Mi, idősebbek próbálunk nekik tanácsokat adni, ha esetleg valamihez nem úgy állnak hozzá. Ez a része rendben van a csapatnak, úgy gondolom, hogy olyan társaság vagyunk, ahova elég könnyű beilleszkedni.

– A nyolcadik helyről várják a tavaszi folytatás, milyen helyezéssel lenne elégedett a végelszámolásnál?
– Maximalista emberként azt mondom, hogy még feljebb léphetnénk egy-két helyezést a tabellán, és akkor elégedett lennék. Nagyszerű lenne, ha jó erős középcsapat lennénk a bajnokság végére.

– A szezon előtt számított rá, hogy féltávnál a nyolcadik helyen állhatnak?
– Benne volt a csapatban. Sok fiatal játékosnak bele kellett zökkennie az NB I-es ritmusba, meg kellett szoknia a dolgokat. Most állt úgy össze a brigád, hogy mindenki tudja a helyét, és remélem, ezen az úton tudunk továbbmenni.

Olvasói sztorik