NB I

Győzelemmel búcsúzott a Puskás

Az erősen megfiatalított felcsútiak 2-0-ra nyertek a spanyol harmadosztályú Marbella FC ellen.
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Marbella FC (spanyol) – Puskás Akadémia FC 0-2 (0-1)
Marbella, Spanyolország
Puskás FC: Hajdúch – Koronczi, Vaszicsku, Tar, Fabio – Tóth B. (Pintér, 60.) – Sallai (Zsótér, a szünetben), Szakály D., Hudák (Mészáros, 69.) – Makrai, Harsányi. Edző: Benczés Miklós
Gólszerzők: Vaszicsku (4.), Harsányi (79.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Az erősen megfiatalított Puskás Akadémia FC negyedik spanyolországi felkészülési mérkőzésén Vaszicsku Gergő és Harsányi Zoltán góljaival 2-0-s győzelmet aratott a spanyol harmadosztályú Marbella FC ellen, amihez Lubos Hajdúch bravúrjai is nagyon kellettek – írja a klub honlapja.

Benczés Miklós a szerdai meccsen azoknak adott lehetőséget, akiknek nem, vagy csak kisebb szerep jutott hétfőn délelőtt, a brazil Atlético Paranaense ellen. A kezdőben hat saját nevelésű játékos kapott helyet.

Remekül kezdte a találkozót a magyar csapat, amely már a negyedik percben vezetést szerzett: Szakály Dénes szögletét Vaszicsku Gergő fejelte a hálóba (1-0). Néhány perccel később Makrai került nagy helyzetbe, már a hazaiak kapusán is túljutott, de kisodródott, így ekkor még nem született meg a második gól. Az első félidő hátralévő részében inkább az ellenfél akarata érvényesült, de egyenlíteni nem tudtak a spanyolok.

A második felvonás elején többször forgott veszélyben a felcsúti kapu, ami sokszor Lubos Hajdúch védésének köszönhetően maradt érintetlen. A 62. percben Zsótér Donát ugratta ki jó ütemben Makrait, aki nem sokat tévesztett. Két perccel később Hajdúch bravúrral ütötte ki a jobb alsóból a labdát. Az utolsó negyedórára újított a Puskás csapata, és egyértelműen átvette az irányítást. A váltásnak hamar meg lett az eredménye: a 79. percben Harsányi Zoltán a védőjét megverve megduplázta az előnyt (2-0). A végjátékban még Makrai és Harsányi is növelhette volna a gólok számát.

– Nagyon jól kezdődött számunkra a mérkőzés, hamar sikerült megszereznünk a vezetést is. Sajnos a ritmus később alábbhagyott, de a második félidőben tudtunk újra váltani és így egy kicsit nagyobb nyomás alá helyezni az ellenfelünket. Megérdemelten nyertük meg ezt a találkozót, ami nem azt jelenti, hogy minden játékosom teljesítményével elégedett vagyok a mai napon – nyilatkozta a Puskás FC utolsó spanyolországi edzőmeccs után Benczés Miklós vezetőedző a klubhonlapon.

Olvasói sztorik